SERVEIS MÈDICS

Resoltes les contractacions que permetran deslligar el SUM d'urgències les 24 hores

La cap d'Urgències i del SUM, Ivette Ruiz.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap del servei d’urgències i del SUM, Ivette Ruiz, va afirmar ahir que les contractacions que permetrien deslligar el SUM del servei d’urgències les 24 hores estarien enllestides el mes de gener vinent.

Ruiz va dur a terme aquestes declaracions en el que va ser el primer dia del que va anomenar “desubicació” del servei extrahospitalari del servei d’urgències. En mancar la contractació de l’equip mèdic, però, el deslligament es va iniciar en torns de 12 hores, on les primeres hores el metge té dedicació exclusiva al servei del SUM, mentre que les següents 12 hores combina els dos serveis, “fet que suposarà un augment en la fluïdesa d’atenció als pacients”, que quedaven desatesos quan el metge havia de cobrir un servei extrahospitalari.

Serà a partir del gener quan el SUM, format per un tècnic, un metge i una infermera, passarà a estar desubicat del servei d’urgències les 24 hores. D’aquesta manera, els SUM quedaria en espera que sorgeixin serveis extrahospitalaris, i mentrestant farien tasques que no estiguessin relacionades amb assistència. “Només en moments molt justificats podrien fer alguna assistència”, va afirmar Ruiz. La direcció també valora si l’equip desubicat podria fer-se càrrec d’altres serveis a domicili que en moments puntuals poguessin requerir una actuació urgent.

tracking