La pròrroga dels lloguers per 3 anys s'aprova per unanimitat

El projecte de llei presentat pel Govern inicialment ha sofert canvis considerables en el tràmit parlamentari

La ministra Conxita Marsol avui al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La totalitat dels consellers generals ha votat a favor de la llei que generalitza la pròrroga dels lloguers fins el 2027. El projecte de llei aprovat inicialment ha sofert canvis considerables en el tràmit parlamentari i la totalitat dels grups de l'oposició ha agraït la mà estesa a la ministra Conxita Marsol. La llei que entrarà en vigor el proper1 de generno només amplia les pròrrogues tres anys, també limita l'increment de rendes el 2024 i queden congelats aquells lloguers a partir dels anys 8 euros el metre quadrat. La ministra ha anunciat, a més, que a partir de demà es posa en funcionament el número de telèfon 137 per resoldre els dubtes que puguin sorgir sobre l'aplicació de la llei.

El text aprovat fixa que els lloguers entre 7 i 8 euros el metre quadrat es podran augmentar un 4%, els situats entre 6 i 7, un 5% i als de menys de 6 euros se'ls podran aplicar l'IPC amb que es tanqui l'any més un 4% addicional. A més, la llei suspèn les noves llicències d'habitatges d'ús turístic fins el setembre del 2025 i amplia a 50 euros per metre quadrat la taxa dels pisos buits.

El missatge unànime dels grups ha estat que els tres anys donen tranquil·litat a les famílies i han de ser la finestra d'oportunitat per posar més pisos de lloguer al mercat, impulsar un parc públic d'habitatge i, d'aquesta manera, liberalitzar el mercat a partir del 2027.

Equipament hospital

La sessió parlamentària també ha donat llum verda per assentiment al projecte de llei per ampliar la transferència al SAAS amb l'objectiu que adquireixi un nou mamògraf i un nou TAC. Els aparells de nova generació que s'adquireixin, ha defensat la ministra de Salut, Helena Mas, permetran diagnòstics més acurats i més precoços i amb una menor radiació.

tracking