Habitatge

Les consultes sobre lloguer s'enfilen a 163 en dos mesos

L'Institut Nacional de l'Habitatge ha superat ja les demandes d'informació de l'any passat

El mercat immobiliari continua molt animat, però falten habitatges de lloguer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La preocupació per l'habitatge ha disparat les consultes en els últims dos mesos i ha fet que l'Institut Nacional de l'Habitatge (INH) hagi superat en el que va d'aquest exercici el total de l'any passat, amb 682 atencions en menys d'onze mesos per 663 del 2022. L'entitat informa aquest matí que a l'octubre i fins el 20 de novembre han rebut "un volum més intens" amb 163 demandes d'informació.

Les preguntes més habituals dels ciutadans estan relacionades amb dubtes sobre la pròrroga del contracte de lloguer i amb el procediment per recuperar l'habitatge per a ús propi o familiar i també sobre les mesures de protecció i d'estímul aprovades pel Govern, indiquen des de l'INH. L'entitat ha rebut a més consultes sobre els requisits i la documentació a presentar per optar als ajuts al lloguer, sobre habitatge protegit, de l'actualització de l'IPC de les rendes de contractes d'arrendament, sobre el preavís a donar per deixar un pis o sobre la documentació a presentar l'exempció de l'ITP, entre d'altres.

Tipus d'usuaris

La majoria de les consultes que ha rebut l'INHentre el gener i l'octubre d'enguany en total un 48% de les persones erenarrendatàries; un 17%sónde persones propietàries d'habitatges o d'edificis i el 35% restant d'immobiliàries, gestories, particulars o bé, d'altres departaments del Govern o d'altres institucions del país.

Per tipus de consulta des de l'agost també recull la data de signatura del contracte de lloguer i la parròquia on s'ubica l'habitatge per persones sol·licitants. La majoria de les demandes d'informació que han estat ateses per l'INHa partir d'aquesta data prové de persones amb contractes signats entre el 2014 i el 2018, el 54% de les consultes, amb antiguitat de 5 a 10 anys i seguida de contractes signats entre el 2009 i el 2013 el 20% amb una antiguitat de 10 a 15 anys i de contractes signatsdesprésdel 18% de menys de5anys.

tracking