Sanitat

Andorra i Catalunya impulsen la col·laboració sanitària

La ministra Helena Mas ha mantingut una reunió de treball amb el conseller Manuel Balcells, que ha visitat avui el país

La ministra Helena Mas i el conseller català Manuel Balcells durant la reunió de treball aquest matíSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperació sanitària entre Andorra i Catalunya s'ha formalitzat en la reunió que han mantingut la ministra de Salut, Helena Mas, i el conseller català de Salut, Manuel Balcells, a l'edifici administratiu, i s'han decidit línies de treball per impulsar la col·laboració. La trobada ha servit per acordat crear grups de treball entre les dues administracions, segons informa el Govern, i la primera sessió tècnica es farà aquesta setmana per fixar el calendari i la metodologia de treball.

Mas iBalcells han adquirit el compromís de buscar noves línies de col·laboració transfronterera en l'àmbit formatiu i assistencial i crear un marc legal per intercanviar professionals de manera puntual, indica l'executiu. Les dues delegacions han acordat que Andorra pugui tenir el suport dels experts de la Generalitat per avaluar "els medicaments altament costosos i d'alta complexitat", recull el comunicat. I han repassat les col·laboracions que es mantenen en donació de teixits i òrgans i per al futur centre de salut mental de la Seu d'Urgell.

El conseller català ha visitat l'hospital on ha estat rebut per la directora general del SAAS, Meritxell Cosan, i el director assistencial, Marcos Gutiérrez.

tracking