Seguretat

Simulacre entre les unitats canines de la policia i els mossos

Els agents han practicat una intervenció conjunta contra una banda de narcotraficants que tenien un ostatge

Policies andorrans i mossos han simulat una intervenció conjunta a la SeuC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de guies canins de la policia i la unitatt canina dels mossos d’esquadra han fet avui un exercici conjunt per millorar la coordinació per a futures intervencions. L'activitat d'avui ha sigut la primera pràctica dels agents andorrans i catalans. El simulacre ha aplegat 18 agents amb els seus gossos, la meitat de cada cos de seguretat, i s'ha allargat durant tot el matí a instal·lacions de la Seu.

L'inspector major i cap de la unitat d'intervenció tècnica de la policia andorrana, Josep Albert Rivero, ha indicat que el treball conjunt en aquest context global és necessari. Rivero ha afirmat que "tenint en compte la globalitat d'avui dia de la delinqüència tot i que hi hagi una frontera, hem de treballar coordinats" i ha destacat que exercicis com aquest "serveixen per tenir una resposta ràpida i efectiva si mai ens trobéssim amb un cas real".El sotsinspector i cap de la unitat canina dels mossos, Òscar Leonardo, ha explicat que l'objectiu ha estat "homogeneïtzar" protocols i establir sinergies, tenint en compte la proximitat dels dos territoris. Un fet que facilita als delinqüents passar d'un lloc a l'altre, però condiciona l'actuació dels agents que queda circumscrita de banda o banda de la frontera.

Els participants han treballat en dos escenaris per posar a prova les diferents especialitats de recerca, entre elles les de persones, explosius, bitllets i drogues. La situació simulada ha començat en un edifici situat al costat del parc de bombers de la capital de l'Alt Urgell on dos delinqüents narcotraficants havien segrestat una persona i dins esperaven trobar explosius i estupefaents. En acabar la primera pràctica, les unitats canines han continuat en una segona intervenció en un espai on la presumpta banda de narcotraficants s'hauria endut l'ostatge.

Les actuacions més habituals a les comarques de muntanya són les de la localització de persones perdudes i l'objectiu també era "treballar la coordinació en la localització de bitllets". Els agents que han participat al simulacre disposaven d'un temps màxim per finalitzar l'operatiu.Leonardo ha xifrat en "un caporal i dos agents" d'aquesta unitat canina actius al Pirineu, d'un total de mig centenar i 65 gossos de tot Catalunya.

Els gossos han treballat en la recerca d'explosius

tracking