Fòrum EFA

Espot demana "major implicació" empresarial per solucionar el problema de l'habitatge

El cap de Govern també reclama els sindicats que facin un esforç per trobar un acord per l'increment dels salaris

Xavier Espot ha fet el discurs de clausura del Fòrum de l'EFAFernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot ha tancat la 21a edició del Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) amb un discurs pràcticament idèntic al que ha protagonitzat Conxita Marsol aquest matí en l'obertura de la jornada. Espot ha reclamat davant dels empresaris la seva col·laboració per resoldre el problema de l'habitatge amb inversions publicoprivades. "Em permeto demanar-vos major implicació", ha afirmat després del dinar que han celebrat els empresaris. També ha argumentat que la seva col·laboració en l'habitatge ajudaria les empreses a trobar treballadors. "Cada dia més sectors es trobenamb dificultats per trobar personal perquè no troben un lloc per viure", ha dit Espot, que més tard ha tornat a remarcar que es necessita la "implicació de tothom".

Sobre la negociació dels salaris entre la CEA i els sindicats, el cap de Governha manifestat en el seu discurs davant l'empresariatque la CEA ha fet un gest de"valentia amb una proposta concreta" i que espera que els sindicats "també ho facin així".Ho ha argumentat assegurant que aquest any la CEA ha proposat una proposta detallada sobre els "increments dels salaris que van del salari mínim al mitjà", quan l'any passat només volien "incrementar el salari mínim". En canvi, els sindicats "continuen negociant amb les mateixes condicions que l'any passat demanant la tretzena paga", ha comentat Espot. Per aquest motiu ha acabat expressant que creu que "ha d'haver-hi una evolució per part dels sindicats", ja que no vol que el Govern hagi d'intervenir en l'economia per decidir els salaris, tal com ha informat el cap de Govern.

Competitivitat

El president de l'EFA, Daniel Armengol, ha tancar la jornada de taules rodones amb un discurs centrat en la competivitat i ha al·legat que l'acord d'associació ha de servir per ajudar a competir a nivell europeu i que sí no es té en compte i es protegeix la competivitat dels negocis del país això afectarà el benestar dels ciutadans perquè crearà desigualtats. També ha demanat davant d'Espot que es controli l'IPC, ja que aquest està molt per sobre dels països veïns i així no es podrà ser competitiu.

Armengol s'ha posicionat a més a favor de la creació d'una agència tributària única i ha demanat que es recopil·lin dades, ja que són necessàries perquè ajudin a sectoritzar les decisions que es prenen en política.
tracking