Ensenyament

Una oportunitat per estudiar a França

Desenes d'estudiants visiten la fira d'orientació que aplega universitats del país veí

Assistents a la 2a Fira d'orientació per estudiar a FrançaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d’Orientació per estudiar a França aplega a molts alumnes del Lycée Comte de Foix i de l’escola andorrana amb ganes d’informar-se i buscar opcions pels seus estudis superiors. L’entrada és lliure i gratuïta i la mostra estarà oberta fins a les cinc de la tarda. El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats,Ladislau Baró, ha explicat queespera que la fira serveixi per facilitar als estudiants que ho desitgin, no només als del sistema educatiu francès, "poder conèixer i accedir en cas que els hi interessi i apropar-los tota la riquesa educativa a l’ensenyament superior a França”.

El ministre ha destacat la qualitat del sistema educatiu francès en tots els nivells però també amb l'ensenyament superior és molt rellevant i ha manifestat que “Montpellier i Toulouse son dos focus universitaris de gran prestigi”. Pel que fa al punt de vista més institucional ha indicat que “esperem enfortir els lligams i la estructura educativa a Andorra” integrada per diferents sistemes educatius, el andorrà, el francès i el espanyol.

L’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet ha explicat que la principal raó per la qual organitzen aquest saló d’estudiants és “per motivar als joves andorrans de seguir els seus estudis superiors o la formació professional a França”. Un dels fets destacats a Andorra és el de tenir una població multilingüe, es parla l’espanyol, el català i el francès i s’incorpora un sistema educatiu per a cada llengua, ha recalcat Tribolet. “La nostra vocació a l’ambaixada de França és cooperar amb el ministeri d’Educació de l’ensenyament superior i amb el delegat de l’ensenyament francès a Andorra”, ha comentat Tribolet i ha assenyalat que per motivar als joves és important oferir un ampli ventall d’universitats i que tinguin diverses opcions.

En la jornada hi havia diversos centres universitaris per presentar les seves ofertes i els estudis que ofereixen als estudiants, entre ells la Universitat de Perpignan Via Domitia (UPVD) i el Crous de Toulouse, una entitat que dona suport als estudiants en la seva vida diària.

tracking