Comerç

Les vendes a grans superfícies creixen un 8,5% al setembre

L'alimentació ha pujat un 10,7% i la resta de productes un 6,2%

Sacs de patates en un supermercat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'índex de vendes a grans superfícies del comerç va pujar un 8,5% al setembre respecte a l'any passat. L'informe publicat aquest matí per Estadística indica que la venda de productes alimentaris va incrementar un 10,7%, mentre que la de la resta de productes va augmentar un 6,2% d'acord a l'any anterior.

D'altra banda, l'índex a preus constants -descomptant l'efecte dels preus- va crèixer lleugerament al setembre en un 0,1% més que l'any passat. La categoria 'Alimentació' va incrementar un 0,3%,mentre que per a la resta de productes el decreixement va ser del 0,8%.

El departament d'Estadística concreta que l’índex d’ocupació de les grans superfícies va augmentar un 0,3% en comparació al mateix mes de l'any passat, però va caure respecte a l'agost, un 4,4% menys. El 64,4% dels treballadors van ser dones, un 1,8% menys que el darrer any, i el 35,6% van ser homes, un 3,5% més.Pel que fa al tipus de jornada laboral, el 92,5% té una jornada a temps complet i el 7,5% restant dels treballadors fan una jornada a temps parcial.

tracking