Cossos especials

La policia anima a denunciar els casos de violència de gènere

El cos ha informat que els processos es continuen millorant i revisant

La policia incideix en la importància de denunciar els casos de violència de gènerePolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lapoliciaambmotiu del 25N, dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones,incideix en la importància de denunciar per poder erradicar aquesta "xacra" i protegir les víctimes.

El cos ha comunicat que els processos es continuen millorant i revisant de forma contínua en col·laboració amb l'àrea de polítiques d'igualtat. Amb aquest objectiu, durant l'any passat es va afegir en el procés de denúncia de manera protocol·litzada la valoració de risc i, recentment, el supòsit específic de violències sexuals per tal de poder determinar immediatament la urgència de cada cas amb la màxima informació i precisió i activar tots els serveis necessaris amb rapidesa evitant la revictimització.

La policia alhora ha recordat que quan una persona que pateix violència de gènere i es decideix adenunciar, pot demanar des del primer moment mesures cautelars i la visita al metge forense. El cos de policia inicia l'enquesta preliminar i exposa el cas a l'àrea de polítiques d'igualtat perquè puguin informar la víctima dels recursos que té al seu abast.

Els agents implicats en la prevenció, detecció, assistència i intervenció en els casos de violència de gènere treballen de manera conjunta per tal d'oferira les persones víctimes de maltractament una actuació coordinada, eficient i integral.

tracking