FEMINISME

Ateses 261 dones víctimes de violència de gènere

El servei ha registrat 120 casos nous i només 4 de cada 10 ho denuncien

Roda de premsa amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 25-NSFGA/CEsteve

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere ha atès 261 dones aquest 2023. Les dades corresponen des del mes de gener fins a l'octubre. Per tant, les xifres no són definitives perquè encara falten dos mesos per finalitzar l'any. Entre les víctimes, 120 casos han estat nous respecte a l'any passat, segons dades del Govern.Només quatre de cada 10 casos de dones que han patit violència de gènere han volgut denunciar-ho a la Batllia.
"Veiem menys casos, però tenint en compte que falten dos mesos, podríem parlar d'arribar als 300", ha explicat Mireia Porras, cap de l'àrea de polítiques d'Igualtat. En tot l'any passat el servei va atendre 322 dones i el 2021 en van ser 289. "Les dades són, més o menys, les mateixes. Estem parlant de 20 casos amunt o avall. No és molt indicatiu, no podem dir que els casos estan baixant", ha afirmat Porras.
La franja d'edat on es documenten més casos és la de 40 a 51 anys, amb un 33%, seguida per la de 28 als 39, amb un 32%, i la de 18 a 27 seria la tercera, en aquest cas un 16%. La violència més utilitzada pels agressors és la psicològica amb 261 casos segons el servei. La física és la segona amb 143. Pel que fa a la sexual s'han documentat 56 casos, però Porras ha explicat que "potser no és del tot verídic perquè els costa més identificar".
tracking