NIT LITERÀRIA

Cristina Canut guanya el Fiter i Rossell de Novel·la

El guardó s’ha entregat en el marc de la 45a Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres per la seva obra 'Aleteig'

L'escriptora d'Ordino Cristina CanutFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escriptora d'Ordino Cristina Canut, ha estat la guanyadora del premiFiter i Rossell de Novel·la per la seva obra 'Aleteig' dotat pel ministeri de Cultura del Govern d'Andorra per una dotació de 10.000 euros.El guardó s’ha entregat en el marc de la 45a Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres que s'ha celebrat a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany.

El premi Principat d'Andorra d'Investigació Històrica del Consell General s'ha dotat a CarlesGascónChopo, de la Seu d'Urgell, d'un premi de 10.000 euros per la seva obra 'De la vall al Principat: l'evolució institucional d'Andorra fins a laseparacióde la monarquiaespanyola(segles IX- XVII)'

Joan CarlesGonzálezPujalteha estat els guanyador del Premi Grandalla de Poesia CREAND. El poemari de González 'CamilleClaudela les portesd'uninfern de Rodin' ha rebut una dotació de 3.500 euros. Pel que fa a l'obra de teatre ‘ab-rha-kha-dab-rha’ de JuanManuelCaseroOrtiz de Sant Julià de Lòrias’ha endut l’accèssit del Premi de Teatre 50è Aniversari Creand Crèdit Andorrà amb un valor de 1.500 euros.

L'entitat bancària Morabanc ha concedit el premi de contes i narracions AlbertGinestàAndreud'Aixirivall per la seva obra 'Inconfessables'amb una dotació de 4.500 euros.Andbank ha guardonat amb elPremi Manuel Cerqueda Escaler l'autoraLaia Solà Gonzálezde Barcelona amb l'obra 'L'últim sopar' amb una dotació de 6.500 euros.

L'equip de Ràdio i Televisió d'Andorra encapçalat perLaura Cugat han estat guardonats amb 1.250pel reportatge 'Els horitzons del gegant de pedra'sobre el vintè aniversari de la creació del parc natural delComapedrosa. D'altra banda, el premi deTreballspublicats en suport paper dotat amb 1.250 euros aTeresa Ventura per la seva sèrie d'articles publicats en la plataforma d'Entitats Culturals Àgora - Cultural d'Andorra.

Pel que fa al premi Juli Verne de ciència-ficció i fantasia no ha estat dotat.

tracking