Aprovades les tarifes per ús indegut del servei de bombers

El cost per hora d'un d'helicòpter biturbina costaria 6.394 euros

Els bombers pujant a l'helicòpter a l'hospital per fer un rescatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elconsell de ministresha aprovat avui el reglament de les tarifes i dels preus públic dels serveis del departament de prevenció i extinció d'incendis. La finalitatéspreveure elrescabalamentdels costos i lesdespesesde les operacions de recerca, salvament, rescat osocorsque porti a terme acàrrecel cos de bombers a causa d'imprudènciao la pràctica d'una activitat de risc.

La llei del cos deprevenciói extinció d'incendis i salvament regula els aspectes relatius aaquestrescabalamentdecostosi despeses en aquest tipus d'operacions i disposa que el Govern ha de determinar en via reglamentaria la tarifa per hora de mitjans humans i materials que ha de gestionar el cos.

La llei de pressupostos 2023 va afegir altres actuacions com la participacióen esdevenimentsesportius, culturals o d'altres. El reglament aprovat avui fixa les tarifes de preus públics dels serveis, com podria ser, per exemple, una hora d'helicòpterbiturbinacostaria 6.394 euros i una hora d'un camió escala costaria 105 euros.

La voluntat que té Govern en l'aprovació d'aquest reglament és valorar i establir el cost dels serveis que fan els bombers i que no respon a una urgència o que són per una negligència o imprudència.

El reglament obre la porta a demanar responsabilitat, com podria ser en cas d'un incendi provocat o un excursionista que practica una via ferrada sense estar assegurat o en casos oferts en esdeveniments, esportius o culturals. Tal com ha explicat el ministre Guillem Casal "la finalitat del reglament en cap cas és recaptatòria sinó més aviat una voluntat preventiva i de sensibilització de la tasca que fa el cos de bombers".

tracking