Govern dona 50.000 euros als afectats pel conflicte a Gaza

L'executiu ha col·laborat amb el Comitè Internacional de la Creu Roja i l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà

Roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimecres en el consell de ministres dues contribucions voluntàries com a ajuda humanitària per fer front a la crida d'emergència llançada per l'escalada de violència a la franja de Gaza. Es tracta d'una partida de 20.000 euros peral Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i de 30.000 euros per a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà (UNRWA).

Andorrafa anualment una contribució voluntària a l'UNRWA a través de l'execució del pressupost de cooperació internacional, a la qual excepcionalment s’afegeix aquesta segona contribució atenent a la progressió del conflicte.

El CICR desenvolupa una tasca de terreny molt important, en especial en zones on només aquest organisme té accés pel seu estatus internacional i "pels valors d’imparcialitat i neutralitat que la defineixen", segons ha explicat el Govern. Al llarg dels més de 150 anys d’existència, el CICR ha adquirit experiència i reconeixement global per la feina feta en matèria de protecció i assistència de les víctimes de conflictes armats i la promoció de l’aplicació del Dret Internacional Humanitari.

L’UNRWA ha emès diverses comunicacions manifestant la necessitat d’ajuda urgent als territoris afectats per fer front a les necessitats d’atenció a les persones afectades pel conflicte en curs. Segons l'entitat,més de 6.500 persones han mort a Gaza, més d'un milió de persones, la meitat de la població de la localitat, han estat desplaçades i prop de 600.000 persones s'han refugiat a les escoles i altres locals. És per això que demana atendre les necessitats bàsiques, com menjar, subministrar aigua potable i articles bàsics com matalassos, mantes i kits d'higiene.

tracking