Andorra rep el distintiu de sistema important del patrimoni agrícola mundial de la FAO

El país entra a formar part del club dels 86 sistemes agrícoles reconeguts d'arreu del món

Presentació de la candidatura d'Andorra al programa SIPAM de la FAO.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra ha estat reconeguda per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO). Concretament pel sistemaagro-pastoral d'Andorra ha estat designat com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM). Aquest reconeixement és a causa de la singularitat del sistema de producció ramadera del país i sobre els beneficis compartits que aquestes activitats generen pel conjunt de la població.

"El reconeixement de la FAO va plenament en la línia de l'estratègia de suport del Govern cap al sector primari i ens permet fer un pas més en la línia de conservació i potenciació del sistemaagro-pastoral d'Andorra" ha ressaltat el ministre de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia, Guillem Casal.

En la resolució de la FAO es destaca que el reconeixement "condueixi a la conservació del SIPAM per les generacions futures" i pugui continuar ajudant a desenvolupar "comunitat agrícolasostenible".

Amb la designació del sistemaagro-pastoral d'Andorra com a SIPAM, el país entra a formar part del club dels 86 sistemes agrícoles reconeguts de 26 països d'arreu del món, dels quals 9 estan situats a la regió d'Europa i el d'Andorra és el primer i fins ara, l'únic que inclou la totalitat de la superfície nacional destinada a usos ramaders.

La candidatura s’ha impulsat per part del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i ha estat treballada de forma coordinada amb un grup específic que ha comptat amb la participació d’Afers Exteriors, Cultura, Turisme, l’ARI, l’APRA i els comuns.

tracking