80 sancions per infraccions amb gossos perillosos i vehicles a la muntanya

L'any vinent entraran 5 nous membres al cos per cobrir l'augment de la demanda

Guillem Casal i Xavier Espot amb els Banders en la celebració del seu patróFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de banders ha celebrat aquest matí el patró després de l'ajornament pels dies de dol nacional per la defunció de l'excap de Govern Toni Martí. Eldirector del cos, Ferran Teixidó, ha anunciat que aquest any s'han imposat 80 sancions que correponen majoritàriament a infraccions per tinença de gossos de races perilloses i per l'entrada de vehicles de motor a la muntanya, ja que ha indicat que han augmentat les denúncies i avisos en els dos casos.

El balanç de trucades que han rebut aquest any ja se situa per sobre de les 2.800, 100 més que en tot l'any passat i ha destacat que . la meitat dels avisos han requerit l'actuació del cos. Per cobrir aquesta demanda en augment, el cos de banders incorporarà cinc nous efectius d'una bossa inicial de 25 aspirants que es van apuntar a les proves del cos. Un altre punt que ha fet créixer la feina al cos han estat els plans de caça, ja que els banders han hagut d'efectuar més de 950 controls durant el 2023.

De la mateixa manera, també ha augmentat el control d'espècies que poden tenir impacte al medi, com poden ser les vespes asiàtiques o l'ós, del qual Teixidó ha afirmat que "genera un neguit entre els ramaders", però que "no és un exemplar conflictiu", pel fet que no hi ha registres d'atac de l'animal. Els banders també han fet feina pedagògica entre les escoles del país, on han impartit classes a més de 800 alumnes de totes les edats.

Celebració del patró dels Banders

tracking