AFERS SOCIALS

Un 20% de la població europea ha patit abús sexual infantil

Amb motiu del dia mundial de la infància, una psicòloga experta en la matèria assessora a personal que treballa amb menors

Façana comú d'Escaldes Casa Comuna EscaldesDdA

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Professionals de l'àmbit del lleure, l'educació, la sanitat o de l'esport estan rebent informació de com prevenir l'abús sexual infantil. L'objectiu és formar a personal que treballa amb infants sobre com es pot prevenir i intervenir davant dels protocols que té establerts el país. El col·loqui s'emmarca dins el dia mundial de la infància, que se celebra avui, i dins el dia europeu contra l'abús sexual infantil, que va tenir lloc el passat 18 de novembre. Pilar Polo, psicòloga experta de la Fundació Vicky Bernadet, una entitat catalana que s'encarrega de prevenir i sensibilitzar l'abús sexual infantil, ha estat l'encarregada de dirigir la sessió de quatre hores que s'ha realitzat aquest matí a Escaldes-Engordany.

Segons Polo, el 20% de la població europea ha patit en algun moment de la seva infància abús sexual. Unes dades que són "extrapolables a Andorra", tal com ha afirmat. Per prevenir aquest tipus de delictes cal més formació, però també fa falta parlar-ne. "El problema que tenim és que de l'abús sexual no en parlem. Avui n'estem parlant perquè aquesta setmana coincideix que el dia 18 es va reivindicar l'abús sexual i avui és el dia dels drets dels infants, però n'hem de parlar sempre", ha assegurat Polo. Per evitar aquests casos, l'especialista ha recalcat que s'ha de parlar de sexualitat i del cos, a ensenyar a dir que no o que s'ha de crear espais de confiança.

Aquesta tarda la psicòloga realitzarà una segona sessió enfocada a l'entorn digital, ja que alguns abusos solen ocórrer a través d'Internet i perquè cada vegada més menors d'edat entren en aquest espai. Aquesta començarà a les 19 hores a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

tracking