Cultura

L'Institut de Música donarà títols oficials aquest curs

Govern ha aprovat avui els plans d'estudis corresponents al cicle bàsic, elemental i mitjà

Presentació dels plans d'estudis de l'Institut de Música d'Andorra la VellaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat avui els plans d'estudis corresponents al cicle bàsic, elemental i mitjà de l'Institut de Música d'Andorra que permetran obtenir un títol oficial a partir d'aquest any. L'aprovació dels plans d'estudis oficials és la culminació d'un procés de treball entre el ministeri encarregat de l'educació el comú de la capital i la direcció del centre.

El ministre, Ladislau Baró, durant la roda de premsa de presentació dels plans d’estudis, ha assegurat que "d’aquesta manera es dona resposta a una demanda reiterada del mateix Institut de Música, del comú, però també del sector cultural i artístic d’aquest país".

L'Institut de Música d'Andorra dona servei a un total de 400 alumnes i compta amb 25 professors de diferents matèries i especialitat (clarinet, flauta travessera, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, orgue, piano i cant).

Pel que fa al pla d'estudis, el cicle bàsic permet intoduir els infants entre quatre i set anys en el món de la música i descobrir els coneixements bàsics en la matèria. Tot i aixó, superar el cicle bàsic no comporta en l'obtenció d'un títol oficial. Tamnateix, amb la superació del cicle elemental i mitjà si que s'obtè un títol oficial.

Quant a durada, l'elemental està estructurat en quatre cursos escolars i el mitjà s'estructura en sis cursos acadèmics dividits en tres cicles. Per poder obtenir totes dues titulacions cal superar totes les matèries i proves finals d’avaluació, o bé, en el cas dels candidats lliures, haver superat la prova d’obtenció del títol. Per examinar-se per lliure caldrà ser nacional o resident al país i tenir 10 anys o més, en el cas del títol d’elemental, i 16 anys o més, en el del mitjà.

Aquest mateix curs, l’escola de música té previst entregar els primers 16 títols d’elemental i 5 del cicle mitjà.

tracking