Jornades internacionals sobre la conservació de l'Almesquera

Govern ha iniciat projecte de seguiment i observació indirectes del mamífer

Inauguració de les Jornades Internacionals sobre la conservació de l'Almesquera i sobre les espècies amenaçades al paísSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jornada inaugural internacional del taller de treball enfocat a estudiar la conservació transfronterera de l'Almesquera ha tingut lloc aquesta tarda. L'acte ha donat l'inici a una setmana enfocada a impulsar diverses trobades i tallers científics sobre les experiències amenaçades d'Andorra. Més d'una trentena d'especialistes,incloent-hila Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UINC), experts nacionals, associacions, empreses, Andorra Recerca i Innovació, universitats i altres centres de recerca formaran part de les trobades.

El primer taller s'allargaràfins aldimecresi s'enfoca a treballar de forma concreta la conservació transfronterera de l'Almesquera. Es tracta d'un petit mamífer semiaquàtic que es troba en perill d'extinció iespropi de lapenínsula Ibèricai de l'àrea de distribució del qual es restringeix a rius irierolsde lameitatnord peninsular. La trobada internacional organitzada pel Centre de Cooperació per a la Mediterrània de laUINCen col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramadera té com a objectiu establir les bases per al desenvolupament d'una estratègia de conservació transfronterera.

A nivell nacional, ja s'ha iniciat un projecte de seguiment i observació indirectes de l'Almesquera per tal de conèixer en quins entorns i habitats es troba, per protegir-los i garantir-los,seguintaixí el protocol per a espècies en perill d'extinció existents al país.

El ministeri voliniciarun procés de revisió de l'estat de conservació de les espècies inclosesa laLlista vermella de la fauna vertebrada d'Andorra. La trobada, que comptarà amb la implicació d'experts internacionals, permetrà la revisió i la validació, per part dels especialistes de cada espècie, de la proposta d'actualització de la llista d'espècies amenaçades i protegides que ha preparat el Govern.

tracking