Congrés espanyol

Espanya reactiva la comissió que investigarà l''operació Catalunya'

Junts per Catalunya i el PNB sol·liciten tornar a posar en marxa la investigació, que també se centrarà en la trama de la 'policia patriòtica'

Míriam Nogueras al Congrés dels Diputats espanyol.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El congrés dels diputats d'Espanya torna a posar en marxa la comissió d'investigació de la denominada 'operació Catalunya', que entre altres afers també tractarà la causa d'Andorra sobre la 'policia patriòtica'. El document, entrat ahir, està signat per AitorEstebani MíriamNogueras, diputats del Partit Nacionalista Basc (PNB) i Junts per Catalunya. L'objecte de la comissió és reprendre les investigacions a les actuacions del ministeri de l'Interior durant els governs del Partit Popular ien relació ales presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials amb l'existència d'una trama "parapolicial".

De fet, el text indica que en aquesta ocasió la investigació serà "molt més àmplia", ja que apunten que la que es va iniciar al final de la legislatura va ser "molt limitada i condicionada, quedant finalitzada amb la dissolució del congrés dels diputats, i el senat i de la convocatòria de les eleccions generals".

En aquest sentit, les formacions polítiques destaquen la importància de reprendre la investigació amb les "noves informacions i gravacions al respecte" i "donar-li una funció coherent amb la voluntat d'investigar, contrastar i aclarir l'abast real de la denominada 'operació Catalunya'". La comissió estarà formada per tres representants de cada grup parlamentari de més de cent diputats; dos representants de cada grup amb un número superior a vuit i inferior a cent, i un representant de cada un dels grups restants. La durada dels treballs serà de sis mesos des de la seva constitució, sent aquest termini prorrogable per decisió del ple del congrés.

tracking