Sindicats

El 80% dels sanitaris enquestats per l'USdA volen catorze pagues

El 28% de la plantilla ha respost a l'enquesta sobre l'ambient laboral al SAAS

Hospital de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demanda més repetida pels sanitaris enquestats per la branca sanitària de la Unió Sindical d'Andorra (USdA) és l'aplicació d'una catorzena paga d'estiu, amb un 80,6% de votacions. L'enquesta ha estat resposta pel 28% de la plantilla. Una altra de les demandes són les millores salarials més enllà de l'IPC, amb un 72,6% dels vots; la jubilació als60o retardar segons desitjos sense penalitzar, amb un 70,8%, o analitzar càrregues de treball per incrementar personal, amb el 67,4% de les votacions. Els sanitaris enquestats també demanenDPO, 32 o 35 hores setmanals -sent l'opció de les 35 hores més votada- i mecanismes per a la conciliació familiar.

Els resultats, publicat entre ahir i avui al compte de Twitter del sindicat sanitari de l'USdA, assenyalen que el 64,6% dels enquestats consideren que el "mal ambient" alSAASés causat per les condicions laborals, mentre que el 32% creuen que és pels companys i el 28,6% per a la societat en general (pacients, acompanyants, visitants, etc.). En aquest sentit, el 33,2% suspenen l'ambient laboral, el 44% l'aproven just i el 21,7% se'n mostren satisfets.

En referència a aquest fet, el sindicat assegura que el 40% de les respostes assenyalaven que no havien deixat elSAASen el darrer any perquè "no tinc alternativa", mentre que el 32,2% assegura que "mai ho faria" i el 21,2% està buscant una altra feina a Andorra. Només el 6,5% apunta estar buscant feina fora del país.

tracking