Reaccions a la detenció

Educació mostra "suport incondicional" a l'escola francesa

El ministeri demana que es deixi treballar "sense interferències" a la policia i el batlle

Ladislau Baró durant la compareixença.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats ha expressat aquest matí en comunicat de premsa el seu "suport incondicional" al "delegat de l'ensenyament francès a Andorra, a l'equip docent, als pares, mares i a tota la comunitat educativa afectada", en relació a l'empresonament del director de l’escola francesa de maternal i primària de la Massana perpresumptament consumir i compartir pornografia infantil.

L'executiu manifesta que durant el dia d'ahir "vam estar en contacte directe amb el delegat" per oferir col·laboració "en tot allò que sigui necessari per garantir la protecció dels infants i el correcte funcionament del centre en aquests moments difícils". Tanmateix, emplacen a tothom a "deixar que els òrgans competents, incloent-hi la policia i el batlle, facin la seva tasca sense interferències" perquè "confiem plenament en la seva professionalitat i dedicació per esclarir els fets i prendre les mesures adequades"."El benestar i la seguretat dels nostres infants és la nostra prioritat màxima. Continuarem treballant estretament amb totes les parts implicades per assegurar un entorn educatiu segur i acollidor per a tots", exposen.

D'altra banda, mitjans de comunicacions francesos van fer ressò ahir de la notícia amb unes declaracions del rectorat de Montpeller, competent a Andorra, on assegura que "si la investigació constata els fets, el director serà destituït per l'educació nacional". A més,indiquen que "davant de la legítima preocupació de les famílies dels alumnes, el delgat d'educació francesa a Andorra els va escriure immediatament per correu electrònic per mostrar el seu suport i tranquil·litzar-los".

tracking