Reforç de la policia i la Gendarmeria contra el contraban

Govern ha respost la pregunta del conseller general d'Andorra Endavant Marcos Monteagudo

La pandèmia incita al contraban de tabac al Pas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General va publicar ahir a través del butlletí la resposta escrita al conseller general del grup parlamentari d'Andorra Endavant,MarcosMonteagudoa les preguntes relatives al sentiment d'inseguretat d'alguns ciutadans del Pas de la Casa.

Es preguntava al Consell si ha rebut queixes dels ciutadans i residents del Pas de la Casa pel que fa a inseguretat ciutadana i si s'ha previst reforçar la vigilància policial i duanera perfer-hi front. El ministeri de Finances, el ministeri d'Afers Exteriors i el ministeri de Justícia i Interior ha respost que sí que han rebut el neguit per la problemàtica.

Govern assegura que s'han dut i s'estan duent a terme diverses mesures per millorar la problemàtica del contraban. D'aquesta manera, la policia ha reforçat la seguretat a la zona de forma "contundent", amb més efectius a peu de carrer per controlar persones i vehicles implicats en casos de contraban. L'executiu declara que s'ha reforçat la seguretat i vigilància, gràcies a la col·laboració dels agents de la duana andorrana i la Unitat de Seguretat Ciutadana i la Unitat d'Intervenció Tècnica. Alhora la policia i la duana mantenen una col·laboració estreta amb la duana francesa d'acord amb l'acord entre el Govern i la República Francesa relatiu a la cooperació transfronterera en matèria policial i duanera.

Govern destaca el grup de treball creatconjuminatamb el prefecte d'Occitània onparticipen la duana francesa, la policia andorrana i la duana andorrana. D'aquesta manera, vol establir patrulles mixtes formades pels mateixos agents, així com l'intercanvi d'informaciórellevant de la matèria de contraban.

D'altra banda,tal comes va confirmar el 19 d'octubre una nova brigada mòbil de la Gendarmeria Nacional Francesa serà operativaaviata l'Ospitalet, la qual cosa comporta que ha de permetre un millor control del contraban de la zona.

tracking