La setmana europea de prevenció de residus estarà centrada en l'embalatge i els envasos

Sota el lema 'Envasos. No t'emboliquis' va encarada la proposta d'enguany

Activitats per commemorar la setmana europea de prevenció de residus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern a través del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, conjuntament amb els comuns, Andorra Sostenible i altres entitats, impulsen promoure hàbits de consum sostenibles i de prevenció de generació de residus. Les propostes s'emmarquen en la Setmana Europea de Prevenció de Residus en la qual Andorra part i que aquest any posa el focus sobre l'embalatge de plàstic i els envasos.

Sota el lema 'Envasos. No t'emboliquis' va encarada la proposta d'enguany i se celebrarà del 18 al 26 de novembre. Andorra Sostenible ubicarà el dijous 23 de les 16 hores a les 20 hores un punt d'informació al Passatge de l'Aigüeta d'Andorra la Vella per conscienciar sobre la prevenció dels residus tipus envasos a la ciutadania.

De forma paral·lela, el Govern ha impulsat, juntament amb l'Home del Sac iAGREDA, una visita presencial al Centre de triatge d'envasos que hi ha al país. Alhora, s'ha creat una visita virtual que està a disposició de la ciutadania a través de la pàgina web de Medi Ambient.

De manera paral·lela a aquestes activitats, els comuns i també les escoles han organitzat un seguit d'iniciatives entre les quals inclouen diversos tallers per poder aprendre a reutilitzar i reciclar material plàstic. Els comuns impulsaran al llarg de tota la setmana, una campanya al carrer amb la instal·lació d'estructures en forma de cor per conscienciar i recollir taps d'envasos.

En el marc de la setmana, se celebrarà la 12a edició dels encants d'Unicef amb el mercat de moda solidària i també elVidedressingde la Massana. Finalment, el dilluns 20 de novembre tindrà lloc el lliurament de premis delXVIIèConcurs d'iniciatives ambientals, promogut pel Comú d'Escaldes-Engordany i el Govern d'Andorra.

tracking