Consell Econòmic i Social

La CEA proposa incrementar per sota de l'IPC els salaris entre el sou mínim i el mitjà

L'USdA afirma que les posicions estan a les "antípodes"

Reunió del Consell Econòmic i Social aquest matíSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Confederació Empresarial, Gerard Cadena, ha explicat que la proposta de la patronal per incrementar els salaris és pujar el salari mínim un 1,5% per sobre l'IPC, mentre que el salari que va des del mínim al mitjà s'apujarien un 2,5 per sota l'IPC, tenint en compte sempre la retribució anual, i tenint com a referència l'IPC amb el que es tanqui l'any.

Gabriel Ubach, secretari general de la Unió Sindical, ha declarat que les posicions estan a les "antípodes", i que no tenien cap informació prèvia d’aquesta proposta. Ubach ha insistit en que no entenen en que es basa la CEA per posar sobre la taula la proposta, i que en cap cas "s'està tenint en compte que el salari ha de mantenir el poder adquisitiu de les persones".

Les declaracions s'han fet després de la reunió del Consell Econòmic i Social, on la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha valorat positivament el fet que "per primer cop la CEA presenta una proposta". Dijous de la setmana que ve hi haurà una segona reunió en la que en principi s’ha d’acabar de tancar l’acord, i Marsol no ha volgut avançar què passaria si no hi hagués acord.

tracking