Jane Goodall visita Andorra per conscienciar sobre la sostenibilitat

L’activista mediambiental i animalista passarà pel Principat els dies 27 i 28

La presidenta de l'Institut Jane Goodall d'Espanya, Laura Marí.G. D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

MoraBanc va presentar ahir el transcurs de la visita de l’etòloga i experta en ximpanzés Jane Goodall, que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre amb motiu de la gira europea per promoure el seu propòsit com a activista mediambiental i animalista. Amb més de seixanta anys de trajectòria, la doctora iniciarà el pas pel Principat a l’AgoraInternational School de la Massana per promoure el programa Roots&Shoots, una iniciativa de caràcter educatiu que té com a objectiu fomentar la sostenibilitat i conscienciar els joves de la seva importància. El programa va ser fundat per ella mateixa l’any 1991 i està present en més de 65 països. L’acte anirà dirigit als alumnes dels tres sistemes educatius.

Goodalloferirà durant el segon dia de visita, a les 18 hores, la conferència Raons per a l’esperança al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, per mostrar el seu testimoniatge de vida, un esdeveniment gratuït i obert al públic, amb el patrocini de l’entitatbancària.

La doctora aprofitarà per dur a terme reunions institucionals amb experts del país per conèixer el patrimoni natural d’Andorra i intercanviar el treball de l’Institut Jane Goodall, entitat fundada per ella on es desenvolupen formacions de recerca i preservació dels ximpanzés i que lluita per erradicar la caça il·legal. Segons la presidenta de l’Insitut Jane Goodall d’Espanya, Laura Marí, el propòsit de l’experta és “vetllar per un planeta saludable i en convivència amb els animals i l’entorn”.

Jane Goodall compta amb una trajectòria de més de seixanta anys com a experta en l’estudi dels ximpanzés salvatges i com a lluitadora activa contra el canvi climàtic. És considerada pionera en l’estudi del comportament de l’espècie i en el descobriment de les interaccions socials i familiars de l’animal.

tracking