consell d'europa

Andorra impulsa una declaració per protegir els infants de la violència sexual

Les guies per la protecció dels nens han estat elaborades com les 'Directrius de Luxemburg'

Palau del Consell d'EuropaConsell d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra juntament amb sis estats membres del Consell d'Europa, Bèlgica, Luxemburg, Mònaco, San Marino iEslovèniahan impulsat una declaració per protegir els infants de la violència sexual infantil. La resta dels altres 37païsosmembres han donat suport a la declaració. El Consell d'Europa ratifica el Conveni de Lanzarote que serveix perquè els països tinguin un model per prevenir i protegir els infants contra l'explotació i l'abús sexual.

Les guies per la protecció dels infants han estat elaborades com les 'Directrius de Luxemburg'. Des del Consell animen a tots els països a utilitzar totes les eines per definir, enfortir i coordinar tota la feina entre territoris, sectors i organismes responsables de la protecció infantil.

Un dels objectius del Consell d'Europa és combatre l'explotació infantil i l'abús sexual anant un pas més del procés de ratificació i espera la implementació efectiva de les seves disposicions. El Consell, alhora ha organitzat una jornada amb supervivents d'aquest tipus de violència, el proper 30 de novembre, on s'exploraran els passos concrets perquè els polítics puguin involucrar-se millor en les víctimes.

tracking