IPC del 5,6% a l'octubre

La inflació ha baixat cinc dècimes en un mes

Comparativa de l'IPC i la inflació subjacent que no té en compte els productes frescosEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) s'ha situat en el 5,6% a l'octubre, el que suposa una dècima més de la dada avançada a principi de mes, segons publica avui Estadística. La inflació es redueix en cinc dècimes en la variació anual des del 6,1% amb el qual es va tancar el setembre. La inflació subjacent que és la que no té en compte l'evolució dels preus dels productes frescos ni l'energia ha quedat en un 6,5% per la variació registrada des de l'octubre del 2022.

Estadística indica que durant l'octubre els preus han augmentat en conjunt 0,2%. L'increment està motivat per la pujada dels productes del grup Habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, que s'han encarit un 0,4% a l'octubre. I del grup Aliments i begudes alcohòliques, amb una variació mensual de pujada del 0,3%, i una variació anual a l'alça del 9,6%. L'informe precisa que els preus que més han augmentat han estat els de llegums i verdures, fruita, olis i grasses i el peix.

La inflació d'Andorra queda a l'octubre per sobre dels índexs dels països veïns. Espanya ha tancat el mes passat al 3,5% i França se situa en un 4%.

tracking