Espot obre la porta a 'forçar' cessions de terreny comunals per a habitatge públic

El cap de Govern ha insistiten el missatge que els comuns podrien estar fent més del que estan fent

Hemicicle del Consell General avuiConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En l'exposició del full de ruta de les accions a dur a terme per pal·liar la crisi de l'habitatge, el cap de Govern ha tornat a insistir en el missatge que els comuns podrien estar fent més del que estan fent. I ho ha exemplificat en les mesures d'estímulfiscal per promoure l'habitatge de lloguer: "no és normal que la part de l'ITPestigui exempta i, en canvi,els comuns no hagin procedit a fer el mateix". En aquestsentit,ha recordat quemalgratels comuns tenen autonomia financera el Consell General pot legislar en aquest àmbit i aplicar "potser mesures que també obliguin els comuns a implementar mesures d'estímul en matèria urbanística i fiscal". Sobre el paper comunal també ha obert la porta a aplicar via Consell General els mecanismes per tal de forçar cessions de terreny per a habitatge públic, com ara ja està previst per a infraestructures energètiques,"i no estar pendents de si el comú té ganes o no de cedir-lo".

Espot també ha estat molt crític amb els propietaris que estan enviant cartes als llogaters informant-los de rescissions de contracte quan saben que una llei protegirà a l'inquilí. Ha lamentat actuacions "al límit delmobbingimmobiliari" i ha planejat eventuals sancions en aquesta matèria.

Sobre les mesures per fer aflorar un major parc d'habitatges ha apuntat a les limitacions de pisos turístics, a les segones residències i a incentivar la sortida al mercat dels pisos buits.Tambéha plantejat la creació d'un fons publicoprivat que pugui fer front a eventuals impagaments del lloguer.

tracking