Debat Habitatge al Consell General

El lloguer en pisos nous escala a 19,44 euros per metre quadrat

Espot atribueix l'augment de la població, un 20%  des del 2013, com un dels factors principals

Xavier Espot durant el debat monogràfic sobre habitatge avui al Consell GeneralConsell General / Sergi Pérez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha exposat en el debat monogràfic sobre l'habitatge que celebra avui el Consell General que en l'actualitat els preus dels nous lloguers s'han disparat. Les xifres que han donat mostren que el 2021 el metre quadrat se situava en 8 euros, el 2022, en 10 euros i el 2023 els portals web es podia observar una mitjana de 19,44 euros el metre quadrat. Espot també ha recordat que actualment hi ha un 80% de pisos protegits per la pròrroga dels lloguers. Entre els factors d'aquesta escalada Espot ha destacat que hi ha hagut un 20% de creixement de la població des del 2013, molt per sobre del creixement de zones metropolitanes com la de Barcelona que ha crescut en un 10%, a banda de factors com la inflació o la pròpia holografia del país, amb poc espai disponible.

Entre alguna de les mesures esmentades per afavorir lhabitatge assequible, el cap de Govern ha afirmat que es treballarà per establir una proporció màxima en habitatge d'us turístics com ja fan altres països com Suïssa i Islàndia.

Espot ha intervingut aquest matí en el debat d'habitarge convocat pel grup de Concòrdia i Víctor Pintos. El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha estat qui ha iniciat el debat, exposant entre d'altres punts una bateria de mesures per garantir habitatge assequible com l'obligatorietat que els propietaris posin al mercat els pisos buits amb consum cero els darrers anys, la pròrroga de contractes per un temps raonable amb possibilitat d'incrementar només l'IPC, o la limitació de l'especulació amb quotes a la inversió estrangera inmobiliaria.

tracking