El fiscal no compra la procedència dels diners dels acusats per blanqueig

Tot i l’informe pericial del seguiment del capital, hi ha dubtes sobre els negocis

Seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El judici a tres persones acusades per un possible blanqueig de capitals té un nou capítol. El cas havia de finalitzar ahir tal com va programar la seu de la Justícia dimarts, però l’intens debat entre el fiscal amb un pèrit en economia i en dret tributari i els lletrats de la defensa va provocar que el president del tribunal ajornés la sessió per avui. L’expert en economia va explicar l’informe pericial que va executar des del 2017, encarregat per la defensa, amb l’objectiu de justificar el recorregut dels diners en els diferents comptes bancaris que els acusats van obrir a Andorra. Aquest especialista va detallar amb diferents documents que els diners provenien de negocis lícits, a través de la venda d’immobles a Espanya i a Andorra i dels lloguers d’aquests, però el fiscal no li va comprar. La part acusadora no veu clar que els acusats constantment traguessin i ingressessin grans quantitats de diners en els diferents comptes que van obrir al Principat. El fiscal vol descobrir si els capitals abonats a Andorra provenen del tràfic de drogues, tenint en compte els antecedents que té un dels acusats. L’únic home dels implicats va complir una condemna a presó l’any 2000 perquè el van enxampar a l’aeroport de Madrid transportant més de 2 quilos de cocaïna.

Durant el matí van declarar fins a vuit testimonis més. Entre els quals tres agents de policia que van escriure l’informe d’aquestes transaccions econòmiques “estranyes” que van detectar, tal com van esmentar. Els agents van declarar que els constants moviments els feien sospitar que el capital vingués del negoci de la droga. També van declarar tres persones vinculades a gestories encarregades de cobrar els lloguers dels immobles que posseïa l’acusat a Andorra. Al mateix temps, un empresari rus va comparèixer i va confirmar les tres transferències que es van realitzar entre Rússia i Andorra mitjançant una empresa que va exportar productes de construcció i roba. Tot i això, el fiscal veu que després de les operacions d’aquesta es van abonar algunes transferències dubtoses després que finalitzés el negoci. L’estranger va explicar que amb una de les acusades, també russa, es feien intercanvis de diners perquè s’ajudaven a comprar vols per viatjar, ja que eren amics i així no els cobraven comissions. Aquest també va relatar que va comprar un pis a l’acusat. Tanmateix, un advocat encarregat d’oficialitzar una venda d’un solar a Espanya a títol de l’acusat va ratificar aquesta venda, pel qual una de les quantitats dipositades en els comptes es creu que provenen d’aquí.

El judici va començar dimarts cap a dos quarts de deu del matí i la jornada no es va tancar fins al vespre. Ahir l’horari va ser semblant. A dos quarts de deu es va obrir la segona sessió i fins a les vuit de la tarda no es va ajornar la sessió. Avui el cas emprèn el seu tercer dia a partir de les deu.

tracking