Arrestats amb un botí de 120.000 euros

Els quatre detinguts van ser identificats per la policia que va alertar els mossos que havien fugit pel port de Cabús

La mercaderia que duien a sobre els lladres quan van ser detinguts.MOSSOS D'ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre homes van ser detinguts dimarts a la tarda pels mossos d’esquadra a la Vall d’Aran com a autors del robatori que hi va haver de matinada en una botiga de l’avinguda Meritxell d’aparells de telefonia i rellotges. Els efectius del cos català van ser alertats per la policia andorrana que els sospitosos havien fugit pel port de Cabús cap al Pallars Sobirà i van trobar dues bosses de mà al taxi on van ser interceptats els arrestats amb material que coincidia amb el sostret a Andorra, amb un valor de més de 120.000 euros.

L’arrest dels lladres va ser possible gràcies a la investigació del cos de seguretat andorrà, que va identificar quatre homes no residents de 20, 26, 29 i 31 anys com les persones que van sostreure centenars de telèfons i rellotges intel·ligents d’alta gamma de l’establiment d’electrònica després de trencar amb un mall de grans dimensions el vidre de la porta. L’arrest es va fer en una carretera al terme municipal de Naut Aran, a la Vall d’Aran.

La policia andorrana va trobar abandonat al coll de la Botella, a prop del límit amb Espanya, a primera hora del matí de dimarts el vehicle que els lladres van fer servir per al robatori, un Audi amb matrícula anglesa. El cos de seguretat va contactar amb els mossos d’esquadra per alertar-los que els lladres haurien fugit cap a territori català i “l’intercanvi d’informació i la col·laboració amb el cos de seguretat veí va ser clau per controlar els sospitosos a Salardú”, va exposar ahir la policia en un comunicat.

Els agents catalans van trobar 85 telèfons mòbils, vuit rellotges i uns auriculars airpod en possessió dels detinguts quan van ser localitzats a Salardú en un taxi en què s’haurien desplaçat des de Tor. El servei d’ordre andorrà va indicar que encara s’ha de determinar si aquests aparells corresponen al material furtat al país en el robatori que es va produir a les cinc de la matinada de dimarts. També va assenyalar en el comunicat que la detenció es va fer per un delicte de receptació “per la quantitat de dispositius que duien a sobre sense que poguessin justificar-ne la procedència”. I afegeix que davant la gravetat dels fets i els indicis de criminalitat per vincular-los al robatori s’ha emès una ordre judicial de detenció internacional amb extradició, i Interpol Andorra ha emès ordres de recerca i detenció internacionals.

Els mossos d’esquadra van informar que la policia andorrana sospitava que els homes havien fugit a peu pel port de Cabús en direcció Alins, al Pallars Sobirà. Amb la informació facilitada des del Principat es va muntar un dispositiu per interceptar els lladres amb dotacions del Pallars Jussà-Sobirà i Vall d’Aran-Alta Ribagorça. L’operatiu va permetre determinar que els delinqüents haurien abandonat el vehicle en una zona muntanyosa després de patir un accident lleu. Un dels controls de la policia catalana va donar fruit a les 15 hores i es va aturar un taxi on viatjaven els quatre sospitosos al punt quilomètric 33 de la C-28.

El vehicle en què els lladres van fugir del lloc del fets.

tracking