Els mossos recuperen mòbils i rellotges valorats en 100.000 euros robats ahir

La policia va identificar quatre homes com autors del robatori d'ahir i els mossos d'esquadra els van arrestar a la Vall d'Aran

Mercaderia robadaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre homes van ser detinguts ahir a la tarda pels mossos d'esquadra a la Vall d'Aran com autors del robatori de la matinada a una botiga de l'avinguda Meritxell d'aparells de telefonia i rellotges amb un preu de cost d'uns 120.000 euros, segons informa la policia.El efectius del cos català van trobar dues bosses de mà al taxi on van ser interceptats els sospitosos amb material que coincidia amb el sostret a Andorra, i amb un valor aproximat de 100.000 euros, segons han fet públic aquesta tarda.

L'arrest dels lladres ha estat possible gràcies a la investigació del cos de seguretat andorrà que va identificar quatre homes no residents de 20, 26, 29 i 31 anys com les persones que van sostreure centenars de telèfons i rellotges intel·ligents d'alta gamma de l'establiment d'electrònica després de trencar amb un mall de grans dimensions el vidre de la porta, exposa el cos de seguretat. Inicialment el servei d'ordre havia anunciat que l'arrest s'havia produït a Salardú però la policia catalana ha precisat que es va fer a una carretera al terme municipal de Naut Aran, a la Vall d'Aran.

La policia va trobar abandonat al coll de la Botella, a prop del límit amb Espanya, a primera hora del matí el vehicle que els lladres van fer servir per al robatori, un Audi de matrícula anglesa. El cos de seguretat va contactar amb els mossos d'esquadra per alertar-los que els lladres haurien fugit cap a territori català i "l'intercanvi d'informació i la col·laboració amb el cos de seguretat veí va ser clau per controlar els sospitosos a Salardú", exposa la policia andorrana.

Els agents catalans van trobar 85 telèfons mòbils, vuit rellotges i uns auriculars airpod en possesió dels detinguts quan van ser localitzats a Salardú en un taxi en el que s'haurien desplaçat des de Tor. El servei d'ordre andorrà indica que encara s'ha de determinar si aquests aparells corresponen al material furtat al país en el robatori que es va produir a les cinc de la matinada de dimarts i que la detenció es va fer per un delicte de receptació "per la quantitat de dispositius que duien a sobre sense que poguessin justificar-ne la procedència". I afegeix que davant la gravetat dels fets i els indicis de criminalitat per vincular-los al robatori s'ha emès una ordre judicial de detenció internacional amb extradició, i Interpol Andorra ha emès ordres de recerca i detenció internacionals.

Controls de carreteres

Els mossos d'esquadra han informat aquesta tarda que la policia andorrana sospitava que els homes havien fugit a peu pel port de Cabús en direcció a Alins, al Pallars Sobirà. Amb la informació facilitada des del Principat es va muntar un dispositiu per interceptar els lladres amb dotacions del Pallars Jussà-Sobirà i Vall d'Aran-Alta Ribagorça. L'operatiu va permetre determinar que els delinqüents haurien abandonat el vehicle a una zona muntanyosa després de patir un accident lleu i se sospitava que podien haver fugit en un altre vehicle o en transport públic. Un dels controls de la policia catalana va donar fruit a les 15 hores i es va aturar un taxi on viatjaven els quatre sospitosos al punt quilòmetric 33 de la C-28, al terme municipal de Naut Aran, a la Vall d'Aran.

Els quatre lladres havien estat controlats i identificats amb anterioritat al Principat pel cos de seguretat. La policia indica que van actuar de manera molt ràpida en el robatori. Van aturar el cotxe davant l'establiment, tres d'ells van baixar per sostreure el material i l'altre esperava al volant per facilitar la fugida a gran velocitat. Els detinguts estan acusats d'un delicte contra el patrimoni per furt amb força i d'un delicte major d'associació il·lícita.

Els mossos han anunciat que els detinguts passaran a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vielha.

Vehicle dels lladres abandonat al coll de la Botella, a prop de la frontera

Punt al costat de la carretera del port de Cabús on van abandonar el vehicle del robatori

tracking