acord d'associació

Bartumeu afirma que veu precipitat tancar la negociació amb la UE aquest any

L'excap de Govern considera que la Comissió Europea està fent una pressió sobre Andorra "exagerada" i "poc diplomàtica"

L'excap de Govern Jaume Bartumeu a la presentació del quadern 'Europa en l'horitzó: vers una associació positiva'G.D

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excap de Govern JaumeBartumeucreu que tenir tancada la negociació amb la Unió Europea abans de final d'any és precipitat i "que no es pot acabar de pressa perquè acabarà malament." Així ho ha declarat aquesta tarda amb motiu de la presentació del quadern 'Europa en l'horitzó: vers una associació positiva', el tercer del Centre d'Estudis i Recerca Socialdemòcrata.

Bartumeuha assegurat que veu que la Comissió Europea està fent una pressió "exagerada" i "poc diplomàtica" sobre Andorra per tenir enllestit l'acordel més aviat possiblei veu unmési mig insuficient. Ha reinciditen quècal agafar els tempos correctes per negociar els requisits, entre els quals ha destacat els serveis financers i l'acord bilateral amb França i Espanya.

En aquest sentit, ha insistitamb quècal un acord "bo i realista" i que hi ha aspectes que agafen més temps. Ho ha exemplificat amb la reunió del dilluns del cap de Govern, Xavier Espot, amb el copríncep francès, una qüestió que veu clau per la negociació, peròque considera que s'ha fet tard.

L'excap de Govern ha afirmat que hi ha certa "preocupació" entre la ciutadania i que ara mateix guanyaria un 'no' a un referèndum per manca d'informació i coneixement, fet pel qual veu necessari mantenir viva la conscienciació dels beneficis de les negociacions. "Seria rebutjar un acord que no es coneix", ha declarat.

tracking