Transport

Air Nostrum farà els vols de la Seu a Palma de Mallorca

La companyia operarà cada divendres i diumenges des del 5 de gener fins al 31 de març

Un dels vols que Air Nostrum opera a l'aeroport d'Andorra-la Seu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Air Nostrum ha estat la companyia escollida pel Govern per fer la prova pilot de la ruta aèria entre l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell i Palma de Mallorca durant aquest hivern. El consell de ministres ha aprovat avui l'adjudicació del concurs a la companyia que ja fa els vols de la línia regular amb Madrid i operarà els mateixos dies que amb la capital d'Espanya i que és l'única oferta que hi havia, ja que la segona que es va presentar va arribar fora de termini. El Govern informa en un comunicat que Air Nostrum (Iberia Regional" oferirà dos vols, d'anada i tornada, cada divendres i cada diumenge des del 5 de gener fins al 31 de març.

L'operativa de 13 setmanes es farà amb avions ATR72 de 72 places i es concretarà en vols amb sortida els divendres des de les Illes Balears a les 8.45 hores i des de l'aeroport d'Andorra a les 10.45 hores. I els diumenges es volarà des de Palma de Mallorca a les 13.45 hores i des de la Seu a les 15.40 hores. El Govern destaca en el comunicat fet públic després de la reunió de consell de ministres que Air Nostrum s'encarregarà de l'operativa comerciali farà "la venda de bitllets dins dels circuits i aliances ja teixides per la companyia" i l'operadora ha anunciat que ja estan a la venda al seu web. El trajecte costarà a partir de 50 euros i 17 euros per als residents a les Illes Balears. Aquesta rebaixa de preu del 75% és l'habitual a Espanya des dels aeroports balears a destinacions de l'estranger.

El Govern destina un màxim de 220.000 euros a la companyia per garantir la viabilitat econòmica de l'explotació d'aquests vols i l'aportació es farà en funció del'ocupació real de la ruta. En total es posaran a la venda 3.744 places. Air Nostrum ha anunciat que facilitarà la connexió interna entre els aeroports d'Eivissa i Menorca amb el mateix bitllet de vol entre Andorra i Palma. I la secretària d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat destaca que la nova ruta ofereix noves "alternatives per diversificar l'arribada de turistes i l'activitat de l'aeroport, generar noves sinergies econòmiques a l'àrea del Pirineu i desenclavar el país".

tracking