afers exteriors

La visita de Tor a Foix se centra en connexions viàries

La ministra ha assegurat que la desviació de Tarascó és prioritari

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, amb el prefecte de l'Arieja, Simon Bertoux.Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor juntament amb l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, s'ha desplaçat avui a Foix per reunir-se amb el prefecte de l'Arieja, Simon Bertoux i la presidenta del Consell Departamental de l'Arieja, Christine Téqui. Les dues trobades s'han celebrat de forma separada continuen mantenint el compromís del Principat de seguir generant sinergies i cooperació amb els territoris veïns.

Les connexions viàries i la millora dels accessos han centrat totes dues reunions de la ministra amb els dos representants francesos. Per la seva banda, Tor ha assenyalat que per Andorra la finalització del projecte de desviació de Tarascó es prioritari, ja que permetria escurçar de forma significativa el trajecte per carretera entre Andorra i Tolosa.

La ministra ha emfatitzat la necessitat d'incrementar la coordinació entre els diferents departaments per assegurar la viabilitat hivernal de les carreteres, sobretot quan es produeixen episodis de fenòmens meteorològics desfavorables.

Tor ha recordat que el Govern invertirà fins a 18 milions d'euros en territori francès per millorar els accessos de les carreteres RN20 i RN 116. La galeria d'allaus permetrà evitar el tancament recurrent de la carretera d'accés a Andorra en episodis de molta neu a causa de les allaus i suposarà una millora notable en la mobilitat banda i banda de la frontera, repercutint positivament en la dinamització econòmica del territori.Més enllà de la millora dels accessos, la ministra d'Afers Exteriors també ha comentat durant les dues reunions el bon estat de cooperació i treball en matèria cultural, d'agricultura, sanitària i econòmica.

tracking