SDP carrega contra el “vet” de Concòrdia a les coalicions

Els progressistes li retreun que va entorpir les negociacions amb el PS per les comunals

La roda de premsa que va celebrar el grup.ROGER SALADRIGUES

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Progressistes-SDP va carregar contra Concòrdia per la intromissió constant en les negociacions per formar coalicions de cara a les eleccions comunals del 17 de desembre. En una roda de premsa celebrada ahir, els socialdemòcrates van acusar Concòrdia d’haver-los “vetat” a l’hora de formar possibles plataformes.

“Concòrdia a totes les parròquies ens va tancar les portes”, va afirmar Josep Roig, president del partit de SDP. Els progressistes tindran candidats a quatre parròquies (Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Ordino i Sant Julià de Lòria) en els comicis del 17-D gràcies a les coalicions que han acordat amb diferents grups. En tres d’aquestes van lligats de la mà amb Demòcrates, un partit amb qui d’entrada no havien d’anar plegats perquè les negociacions primer es van concertar amb el Partit Socialdemòcrata, però amb la intromissió de Concòrdia tot es va entorpir.

“Tenim la sensació que la intenció era trencar la sintonia entre el PS i SDP per apropiar-se d’un espai i eliminar el més petit”, va analitzar Roig, que també va agregar que “vetar una formació és silenciar i anul·lar unes idees i menystenir una part de l’electorat.” Degut a aquest fet, SDP va deliberar en una reunió celebrada el 6 de novembre que els seus electors havien de tenir veu a les parròquies i va acabar decidint que “les nostres polítiques i valors” havien de tenir representació, tal com va explicar Roig.

tracking