jurament

Ensenyat afirma que la causa contra Casadevall desprestigia el CSJ

Josep Maria Rosell es comproment a agilitzar la justícia   

Jurament nou Consell SuperiorConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Carles Ensenyat, ha parlat amb duresa de la investigació en curs a l'expresident del Consell Superior, Enric Casadevall, en el marc del nomenament del nou CSJ.Ensenyat ha afirmat que "no és impossible que succeeixi" una investigació interna per part de la comissió de justícia i que, en el cas que els delictes que s'imputen a Casadevall siguin considerats penals, pot "comportar un desprestigi a la institució". També ha afegit que és important que els membres del CSJ "no siguin les mateixes persones que estan sent investigades". Per això, el jurament d'avuidels nous membres "servirà per allunyar" el Consell d'aquests temes i donar un aire "immaculat" a l'entitat, ha afirmat Ensenyat.

El Consell Superior està presidit a partir d'avui per l'exministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, a qui Ensenyat ha definit com "un andorrà apassionat pel nostre país, amb una vocació inequívoca de servei públic i un dels homes més rectes que he conegut". Josep Maria Rossell ha jurat el càrrec aquest matí a la Casa de la Vall, on també ho han fet Ramon Camp, Antoni Fiñana, Olivier Montel i Olga Abellach, que acompanyaran a Rossell al capdavant del CSJ.

En el seu discurs, Rossell ha advocat per una comunicació oberta entre tots els òrgans jurisdiccionals i ha afirmat que "amb un diàleg sincer i lleial podrem aconseguir que la justícia avanci i millori en el seu funcionament", ha assegurat Rossell. En la mateixa línia, Rossell s'ha compromès a crear una justícia "més ràpida, transparent i garantista", que "és el que el ciutadà espera", ha apuntat el nou president del Consell Superior.

El següent pas, ha apuntat Rossell, serà analitzar internament el CSJ per veure si cal algun reforç o algun canvi per millorar el seu funcionament, així com fomentar el diàleg entre les diferents institucions.

tracking