Standard & Poor's manté el ràting d'Andorra

L’agència d’avaluació el situa en BBB+/A-2 amb perspectiva estable

Les oficines centrals de Standard & Poor's.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'agència d'avaluació Standard & Poor's (S&P) ha publicat aquesta nit la qualificació d'Andorra i la maté en BBB+/A-2 amb perspectiva positivia que va assolit al maig d'enguany.

La perspectiva positiva respon, segons l'informe, a les previsions de reducció de l'endeutament públic del país respecte al PIB així com a l'aplicació de reformes estructurals per reduir els riscos per l'estabilitat financera, gràcies a la bona gestió de la liquiditat de l'Estat, feta per l'executitu.

L'agència ha destacat també a l'informe el treball per assolir un acord d'associació amb la Unió Europea, el qual, entre d'altres coses millorarà la transparència envers l'exterior, especialment pel que fa a dades estadístiques. L'agència especifica que la negociació comportarà un alineament major del marc legal de regulació i supervisió del sistema financer, revertint en un major reforçament de la resiliència del sector.

Standard & Poor's indica que Andorra disposa d'una sòlida posició exterior, en particular pels elevats superàvits per compte corrent, la qual cosa reflecteix la rendibilitat dels sectors turístic i financer. A l'informe a més es subralla de forma positiva el manteniment de polítiques orientades a l'estabilitat macroeconòmica. De la mateixa manera,l'agència menciona la importància del treball legislatiu que s'està duent a terme per a garantir la sostenibilitat del sistema de pensions.

tracking