concert benèfic a meritxell

Els ucraïnesos lamenten l'“oblit” de la guerra al seu país

L’associació posa en relleu les dificultats dels refugiats per accedir a un habitatge

Un moment del concert d'ahir al migidia.INSTITU INTERNACIONAL DE MÚSICA IBÈRICA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La guerra a Ucraïna continua”, va recordar ahir la presidenta de l’associació d’ucraïnesos a Andorra,AnastasiaKravets, que va lamentar que el conflicte “ja no surt a la televisió ni a les notícies” i “sembla que la gent l’està oblidant”. L’associació va organitzar ahir al migdia un concert benèfic al Santuari de Meritxell a favor de la pau al país. L’esdeveniment, titulat Per l’amor i la pau al nostre cor, tenia com a objectiu aconseguir donacions perquè els nens i nenes ucraïnesos que es troben refugiats a Andorra “tinguin regals aquest Nadal”.

Kravetsva destacar que, tot i això, “el problema real és allà”, a Ucraïna. “Els nens aquí poden anar tranquil·lament a l’escola, a Ucraïna els infants es desperten al matí i, o bé van a un búnquer a estudiar, o ho fan des de casa si tenen llum”, va manifestar. Per això, la presidenta va emfatitzar amb la importància de “difondre que la guerra continua” i “cal que la gent sigui conscient del que està passant i que se segueixnecessitant ajuda”. La presidenta va valorar molt positivament l’assistència i el nombre de donacions al concert, que va comptar amb la participació del violoncel·lista andorrà Arnau Gallardo, lamezzoNadzeyaLumeaui el guitarrista RafaelSerrallet. “La cultura sempre crida l’atenció de la gent, fa que t’ho passis bé i al mateix moment et pot fer recordar dels problemes que passen al món”, va explicarKravets.

Problemes d'habitatge

En referència a la situació dels refugiats i refugiades a Andorra, la presidenta de l’associació d’ucraïnesos a Andorra va recordar la “impossibilitat” d’aquestes persones a accedir a un pis de lloguer. A hores d’ara, les famílies continuen allotjades de forma temporal a pisos socials d’Andorra la Vella i apartaments turístics propers al Pas de la Casa, “gràcies a l’ajuda de Govern”.

Kravetsva apuntar que molts dels refugiats tenen feina i treballen en sectors de serveis, “fent la seva aportació a la comunitat andorrana també”, però va lamentar que amb els alts preus de lloguer no poden accedir a llogar un pis. “No són youtubers, no són rics, guanyen 1.200 euros al mes i no poden permetre’s un lloguer de 1.500, 1.800 i 2.000 euros”, va recalcar la presidenta de l’entitat que aglutina els refugiats.

Amb tot, la presidenta de l’entitat va fer una crida a continuar donant suport a Ucraïna, en un conflicte que, segons va calcular, “podria allargar-se8anys més”. “Ucraïna no pot perdre, si perd, perdrà tot Europa”, va concloure Kravets.

tracking