Concert benèfic pels nens refugiats

L'associació d'ucraïnesos recorda que "la guerra no ha acabat"

La presidenta, Anastasia Kravets, lamenta la "inaccessibilitat" dels refugiats a accedir a un pis de lloguer

Concert benèfic per a la pau a Ucraïna al Santuari de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"La guerra a Ucraïna continua", ha recordat la presidenta de l'associació d'ucraïnesos a Andorra,AnastasiaKravets, que lamenta que el conflicte "ja no surt a la televisió ni a les notícies" i "sembla que la gent l'està oblidant". L'associació ha organitzat aquest migdia un concert benèfic al Santuari de Meritxell a favor de la pau al país. L'esdeveniment, titulat 'Per l'amor i la pau al nostre cor', ha anat dirigit a aconseguir donacions perquè els nens i nenes ucraïnesos que es troben refugiats a Andorra "tinguin regals aquest Nadal".

Kravetsha destacat que, tot i això, "el problema real està allà", a Ucraïna. "Els nens aquí poden anar tranquil·lament a l'escola, a Ucraïna els infants es desperten al matí i, o bé van a un búnquer a estudiar, o ho fan des de casa si tenen llum", manifesta. Per això, la presidenta emfatitza amb la importància de "difondre que la guerra continua" i "cal que la gent sigui conscient del que està passant i que se segueixnecessitant ajuda". La presidenta ha valorat molt positivament l'assistència i el nombre de donacions al concert, que ha comptat amb la participació del violoncel·lista andorrà Arnau Gallardo, lamezzoNadzeyaLumeaui el guitarrista RafaelSerrallet. "La cultura sempre crida l'atenció de la gent, fa que t'ho passis bé i al mateix moment et pot fer recordar dels problemes que passen al món", explicaAnastasiaKravets.

En referència a la situació dels refugiats i refugiades a Andorra, la presidenta ha recordat la "inaccessibilitat" d'aquestes persones a accedir a un pis de lloguer. A hores d'ara, les famílies continuen allotjades de forma temporal a pisos socials d'Andorra la Vella i apartaments turístics propers al Pas de la Casa, "gràcies a l'ajuda de Govern".Kravetsapunta que molts dels refugiats tenen feina i treballen en sectors de servei, "fent la seva aportació a la comunitat andorrana també", però lamenta que amb els alts preus de lloguer no poden accedir a llogar un pis. "No són youtubers, no són rics, guanyen 1.200 euros al mes i no poden permetre's un lloguer de 1.500, 1.800 i 2.000 euros", recalca. Amb tot, la presidenta de l'entitat ha fet una crida a continuar donant suport a Ucraïna, en un conflicte que, segons calcula, "podria allargar-se8anys més". "Ucraïna no pot perdre, si perd, perdrà tot Europa", conclou.

tracking