Retrocés de candidatures a Ordino

Només dues llistes es presenten als comicis del 17 de desembre, per les quatre del 2019

Retrocés de candidatures a Ordino

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte de construcció del laboratori de Grifols i la planificació urbanística són alguns dels debats amb què s’hauran d’enfrontar les dues úniques llistes que es presenten a les eleccions comunals del 17 de desembre a Ordino. El partit Units per Ordino i una coalició formada per Acció Comunal d’Ordino (ACO), Demòcrates (DA), Progressistes (SDP) i independents són les propostes polítiques que els ordinencs podran votar. Un retrocés respecte als últims comicis, els del 2019, ja que en aquella ocasió fins a quatre forces hi van concórrer. Enric Dolsa, d’Units per Ordino, i Maria del Mar Coma, del grup de coalició, opten a governar la parròquia els pròxims quatre anys.

Dolsa es torna a posar al capdavant d’una candidatura, però aquesta vegada sota el paraigua d’Units per Ordino, una marca que engloba tres formacions conjuntades, sobretot, per l’oposició a la farmacèutica catalana. Aquests són X’Ordino, Andorra Endavant i el Partit Socialdemòcrata. El programa del grup girarà al voltant de “tres temes”, tal com va explicar Dolsa a aquest rotatiu. Un d’aquest és el de Grifols, on el grup vol que es faci una “consulta popular”, va afirmar el líder. El segon serà crear un nou pla d’urbanisme, ja que “considerem que s’ha destrossat Ordino”, i el tercer serà buscar solucions per a l’habitatge, va mencionar el cap de llista, que en aquest últim mandat ha estat a l’oposició. L’acompanyarà com a segona de llista Jordina Bringué, vinculada a Andorra Endavant i que aspira a ocupar el càrrec de cònsol menor.

L’actual cònsol major, Josep Àngel Mortés, líder del partit d’En Comú per Ordino –una formació de quatre partits amb DA, ACO, SDP i Liberals d’Andorra (L’A)–, no pot tornar-se a presentar perquè ja ha complert els dos mandats que estipula la llei. Maria del Mar Coma, qui va anar de número 7 a la seva llista i és recent consellera, serà la cara visible d’una coalició que comptarà una altra vegada amb DA, ACO i SDP, però sense L’A. La candidata va declarar ahir que el seu programa se centrarà en la gestió de les persones perquè “un ens comunal ha d’estar més a prop de les persones”. Per això té la intenció de posar èmfasi en “la seva qualitat de vida, les seves necessitats i les seves preocupacions”, va assegurar Coma. Sobre la farmacèutica va dir que és un “tema del Govern” d’Andorra i que “no és competència del comú. Sí que és veritat que està en territori del comú d’Ordino, però nosaltres pensem que aquí hi ha coses més importants i s’ha de diferenciar entre un projecte específic, com pot ser Grifols, amb tot el que té a veure amb la parròquia”, va relatar Coma. De segon a la llista l’acompanyarà Eduard Betriu, que opta a cònsol menor.

Retrocés de candidatures a Ordino

tracking