Escaldes-Engordany

Gili es reconcilia amb el PS a la recerca de la reelecció al comú

Els demòcrates, aliats amb Acció i SDP, presenten cares noves amb l’intent de recuperar una parròquia històricament ‘taronja’

Gili es reconcilia amb el PS a la recerca de la reelecció al comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans d’Escaldes-Engordany que tenen dret a vot a les eleccions comunals vinents tindran dues opcions ben diferenciades a l’hora d’escollir el sufragi. Una opció és la de votar per la candidatura batejada com Consens per Escaldes-Engordany, que és fer-ho per la continuïtat de l’equip de govern actual, amb la cònsol major, Rosa Gili, i el cònsol menor, Quim Dolsa. Una candidatura que finalment ha aconseguit aglutinar les forces progressistes amb dos socialdemòcrates al quart i novè lloc de la llista (David Pérez i Maria Efigénia Carriço) i dos membres de Concòrdia al tercer i setè lloc (Magda Mata i Ramon Tena). L’altra opció, l’encapçalada per Anna Garcia i Gemma Bofarull, és la de Demòcrates, que també aglutina dos partits més, en aquest cas ideològicament diferents, com són Acció i SDP. Es podria dir que la candidatura que vol batre a Gili és la del retorn al passat. La del retorn al passat taronja quan Escaldes-Engordany era un feu de Toni Martí, primer, i de Trini Marín, després.

El que sembla clar és que el fet que hi hagi només dues candidutares a Escaldes-Engordany hauria d’afavorir en un principi Rosa Gili, que temia una llista en solitari del PS o fins i tot de Concòrdia que pogués dividir el vot anti DA. No s’ha d’oblidar que Escaldes no havia estat fins fa quatre anys una parròquia progressista i que Gili, amb tota la maquinària socialdemòcrata al darrere, va guanyar només per deu vots als taronges el 2019. Aquell any es van presentar quatre candidatures a les eleccions: DA, PS, Unió per Escaldes i terceravia.

Presentada sense cap incidència la candidatura de Consens, Gili va destacar ahir que la tancada dijous a la nit “és una molt bona candidatura perquè al final representa molta gent de la parròquia”. La candidata a la reeleció es va mostrar satisfeta perquè “hem aconseguit ajuntar tot el progressisme d’Escaldes-Engordany”. Va assegurar tenir “molta confiança” en tots els candidats. “Marxem d’una feina feta, hi ha gent jove, amb ganes, amb il·lusió. Vull creure que avui és el primer dia d’una nova etapa, que es pot parar a la campanya, evidentment, però que podem veure si pot anar més enllà. Tenim una molt bona candidatura”, va sentenciar.

Respecte al conflicte amb el seu antic partit que l’havia portat a la Batllia per no haver pagat les quotes com a càrrec electe, va explicar que s’havia tancat. “Hem arribat a un acord per Escaldes-Engordany, era evident que no podíem estar treballant conjuntament tenint qüestions judicials”, va assenyalar Gili, per afegir que “al final el sentit comú ha imperat, s’ha privilegiat la parròquia. Anar amb llistes separades no s’hauria entès”.

La candidata es va felicitar per, finalment, “tenir totes les ideologies progressistes que volen el millor per la parròquia, que volen defensar l’interès general, que volen defensar la serietat i el treball ben fet”.

Perla seva banda, la candidata demòcrata, Anna Garcia, actual cap del departament de Cultura del comú escaldenc, es mostrava orgullosa d’haver tancat la llista. “En aquests moments, al segle XXI, que la gent es vulgui involucrar dins del món polític no és fàcil”, va dir, per afegir que “quan vas a buscar gent i els expliques que el que anem a fer és treballar per la ciutadania d’Escaldes-Engordany és una cosa que els atrau més”.

La candidata va indicar que al final “hem arribat a aconseguir un equip multidisciplinari i intergeneracional. Hi ha gent de totes les edats, que és molt important, perquè és el reflex de la nostra societat”.I va destacar que “és unequip paritari, que això també és molt important, liderat per dos dones, dos dones envoltades d’un equip que té moltes ganes de treballar i que la seva única preocupació és el benestar de la ciutadania escaldenca”.

Pel que fa a la campanya, Garcia va indicar que “et permet apropar-te més al ciutadà i conèixer les diferents realitats de la gent de la parròquia”, i que “se centrarà en les preocupacions de la ciutadania”. Va dir que l’objectiu de tota candidatura “és anar a guanyar”.

Gili es reconcilia amb el PS a la recerca de la reelecció al comú

tracking