Encamp

El PS es queda sol contra DA

Agrupament Encampadà trenca amb els socialdemòcrates i decideix no presentar-s’hi

El PS es queda sol contra DA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les expectatives d’un front comú que aplegués el PS, Concòrdia i Agrupament Encampadà per desbancar UP-DA s’han anat diluint en els darrers mesos, primer amb la marxa de Concòrdia i a darrera hora amb l’anunci d’Agrupament Encampadà que no concorreria a les comunals per dissidències amb el Partit Socialdemòcrata. Així les coses, el PS es troba sol per competir amb un partit, UP-DA, que ja ve d’una victòria, que a les generals va aplegar 1.304 vots davant els 1.153 del PS, i que ha aconseguit tancar, amb el suport unànime de tots els partits a l’oposició, una de les qüestions cabdals de la parròquia, com és la concessió de Saetde. No tan sols això, sinó que el Partit Socialdemòcrata se les ha vist per aconseguir presentar la llista, amb un número dos trobat al llindar del tancament. Marta Pujol, cap de llista del PS, va explicar que veia la campanya “com un repte que queda per afrontar” després d’haver viscut “amb molt esforç i molta feina” l’intent d’agrupar altres forces polítiques: “Per qüestions diverses, perquè no han acabat d’encaixar els candidats o no hem sabut trobar els oportuns, al final hem vist que era millor renunciar-hi perquè vèiem clar que no hi hauria una bona entesa.” Joan Masjoan, d’Agrupament Encampadà, va afirmar que el seu grup “volia aportar qualitat a la llista per gestionar el comú”, però “no hi va haver acord, perquè nosaltres sempre hem cregut a aglutinar diferents sensibilitats amb capacitat de treballar pel bé de la parròquia, sense un pensament únic ni dogmàtic. No es pot confondre política nacional amb política comunal”, va sentenciar. Masjoan va aprofitar per aclarir que aquest no era un final, sinó una continuació, “perquè continuarem treballant per la parròquia, copsant els neguits i mirant d’aportar solucions”. El representant d’Agrupament Encampadà també va tenir unes paraules d’agraïment per Esther Vidal: “Volem agrair la feina feta en aquests quatre anys a la nostra representant, Esther Vidal, i a la resta de l’executiva.”

Per la seva banda, Laura Mas, cap de llista d’UP-DA, va afirmar que es presentava a la campanya “amb ganes, il·lusió, dinamisme i energia”, i no va voler parlar de la davallada que havia patit la possible coalició, limitant-se a advocar per la importància que es mantingués la pluralitat de cara a les eleccions: “No ens fixem en el que fan altres partits polítics, però sí que creiem que és bo que hi hagi més d’una llista, per la democràcia, pels ciutadans, per la representativitat.” UP-DA presenta una llista continuista, amb noms recognoscibles com és el cas del Xavier Fernández, conseller de l’actual comú: “És una llista plural on hi ha més dones que homes, on tots tenen una vàlua personal i professional, i l’important és que tots tenen una sensibilitat especial ver la parròquia. Tenim un projecte comú, que és treballar per la parròquia i donar continuïtat a la feina feta aquests quatre anys.” A ningú se li escapa, però, que la llista inclou el nom de Judith Torres, filla del fundador d’Agrupament Encampadà, de forma simbòlica, ja que ocupa l’onzè lloc. Quant a la configuració de la llista, Marta Pujol no va tenir més remei que parlar “d’imprevistos”, referint-se al fet que el número dos havia avisat en el darrer moment que no tiraria endavant per motius personals, i va ser llavors quan va aparèixer el nom de Josep Lluís Agudo, que Pujol va definir com “una persona molt activa al PS d’Encamp, candidat en altres eleccions, ferm defensor del Pas i amb el qual treballarem molt bé”.

Tot i que el tema de Saetde sembla resolt, Marta Pujol no va dubtar a apuntar que farien un seguiment “de les concessionàries i dels compromisos que contreuen aquestes amb el comú”, i va situar la problemàtica de l’habitatge en segon terme, especificant que calia donar solucions no tan sols en l’àmbit nacional, sinó des del comú. La millora de la transparència en les gestions del comú i tenir més presència al Pas de la Casa també figuren entre els punts que tractaran a la campanya. Marta Pujol, en canvi, no va avançar les qüestions que tractaran en campanya, més enllà de la presentació del projecte del nou casal dilluns.

El PS es queda sol contra DA

tracking