El mateix duel (i un convidat)

La irrupció d’una tercera llista pot afavorir Unió Laurediana, que ara suma DA

El mateix duel (i un convidat)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria és l’única parròquia on el 17 de desembre s’enfrontaran tres llistes. És el mateix escenari que fa quatre anys i repeteixen dos d’aquells caps de candidatura, Josep Majoral i Cerni Cairat, però amb un canvi d’aliat. Majoral ha sumat els Demòcrates, que fa quatre anys donaven un suport implícit a Cairat. Desperta Laurèdia ha optat per fer camí en solitari i no seguir el rumb que Concòrdia, la marca nacional de la formació laurediana, ha traçat a la resta de parròquies i ha optat per prescindir del PS. El resultat és Per Sant Julià, la plataforma que aglutina PS, SDP i independents, i que s’erigeix en l’opció “progressista”. Antoni Miralles, home molt lligat al comerç, lidera per primer cop una candidatura en una parròquia on el vot més escorat a l’esquerra ha tingut tradicionalment poc recorregut.

A priori la irrupció d’una tercera llista i, per tant, la disgregació del vot opositor a la (no sempre) totpoderosa Unió Laurediana afavoreix les opcions de Majoral. Però l’actual cònsol major defugia ahir qualsevol mena de pronòstic. “No m’esperava una llista del PS i m’ha sorprès, però no per anàlisi política, m’ha sorprès gratament perquè la ciutadania podrà escollir entre tres programes electorals”, va afirmar Majoral. El cap de llista de Desperta Laurèdia va assegurar que el pacte amb els socialdemòcrates no ha estat mai sobre la taula perquè “nosaltres ja teníem la candidatura força avançada i enteníem que Desperta Laurèdia és un projecte treballat des de fa cinc anys, amb la seva gent”. No han fet “càlculs electoralistes”, va afirmar. I no es pot obviar que venen de guanyar la territorial. El cap de llista de Per Sant Julià va corroborar que aquest pacte mai no ha estat en l’horitzó perquè Desperta Laurèdia ja tenia el seu projecte i “nosaltres hem fet el nostre camí, pensem que la llista més progressista és la nostra”, va remarcar Miralles.

Majoral defensarà el llegat del seu mandat i propostes per afavorir el “desenvolupament econòmic i social” de la parròquia, mentre que interpel·lat per dificultats com l’habitatge va afirmar que “en problemàtiques de caire nacional el comú intentarà aportar”. Cairat, sobre els eixos programàtics, va apuntar que tindran preponderància “qüestions com l’habitatge i la comunitat, el model de creixement”, però també s’abordaran temàtiques més concretes com la gestió dels abocadors. I Miralles advoca per revertir que Sant Julià sigui “desconeguda pels milions de persones que passen per la seva porta”. “No hem de ser una parròquia de pas i s’ha de guanyar en qualitat de vida”, va defensar.

El mateix duel (i un convidat)

tracking