Demòcrates buscarà “representar tothom” tot i ser llista única a Canillo

Jordi Alcobé serà el cònsol major de la parròquia sense cap partit a l’oposició

Demòcrates buscarà “representar tothom” tot i ser llista única a Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia de Canillo ja té nou cònsol. Jordi Alcobé reeditarà la victòria de Demòcrates que es va produir fa quatre anys en ser l’única llista que s’ha presentat. Alcobé ocuparà el lloc de Francesc Camp, que va anunciar que no es presentaria a la reelecció per “buscar nous reptes professionals fora de la política”.

Canillo continuarà sent la parròquia taronja per excel·lència, després que els demòcrates es presentin com a única opció per tercer cop en les últimes quatre eleccions comunals. L’única vegada que DA va tenir oposició a Canillo va ser a les eleccions comunals del 2019, quan va enfrontar-se a la llista independent Objectiu Comú, liderada per Albert Torres. En aquella ocasió, els demòcrates van imposar-se amb el 59,72% dels vots. Per tant, Demòcrates per Andorra continuarà amb el govern de la parròquia de Canillo, que ha mantingut des de la formació del partit l’any 2011.

Sobre el fet de ser l’única llista de la parròquia, Alcobé va apuntar que els suposa una pressió extra, perquè tenen “l’obligació de treballar més que mai per representar tothom, no només els nostres votants”.

El demòcrata també va definir la situació com a “irregular” en democràcia, ja que considera que hi hauria d’haver més d’una alternativa perquè la població pugui expressar-se. En la mateixa línia, Alcobé va argumentar que el fet de ser llista única pot ser a causa de la dificultat de trobar “deu o dotze persones compromeses amb el territori que assumeixin aquesta gran responsabilitat”. Un altre factor important que pot haver fet tirar enrere les llistes de l’oposició, va afirmar Alcobé, és “la bona gestió que Demòcrates per Andorra ha fet en els últims anys”, ja que gràcies a les polítiques impulsades pels demòcrates “Canillo s’ha posat al dia a tots els nivells i ha aconseguit col·locar-se als mapes”, va acabar Alcobé.

tracking