Espot fa una crida a la sensibilització sobre la crisi climàtica a zones de muntanya

El cap de Govern ha participat al fòrum de la Pau de París

Espot saludant a Emmanuel MacronGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot ha participat en la 6a edició del Fòrum de la Pau de París, celebrada al Palau Brogniart, que inclou més de 80 sessions de diferents temàtiques com la protecció del planeta i de les persones, la confiança i la seguretat en el món digital, la construcció de la pau i la seguretat, o l'acceleració de la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible.

Espot va assistir anit al Palau de l'Elisi al sopar ofert pel president de la república francesa i copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron, als caps d'Estat i de Govern presents al Fórum de la Pau. L'edició ha estat centrada al voltant del tema "Buscar un terreny comú en un món de rivalitat", reuneix alts mandataris, responsables d'organitzadors internacionals, de la societat civil, representatns del sector privat aixó com de l'àmbit acadèmic, amb l'objectiu comú de trobar solucions als reptes més urgents del món.

Espot ha intervingut en una sessió dedicada a donar resposta a la crisi climàtica i ha exposat les accions que s'estan implementant a Andorra per donar resposta a la crisi climàtica i ha fet una crida a la sensibilització per als territoris més vulnerables al canvi climàtic, com ara les zones de muntanya.

D'aquesta manera, ha explicat que el Consell General va aprovar per unanimitat la Llei de Transició Energètica i Canvi Climàtic, el marc legal necessari per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i aconseguir la neutralitat de carboni l'any 2050, i que s'ha redactat la declaració d'emergència climàtica amb la participació de joves, també aprovada parlamentàriament per unanimitat.

També ha relatat accions que s'estan duent a terme internament, com la gratuïtat del transport públic, l'entrada en vigor de la taxa verda que contribueix al fons verd, el treball per a renovar l'estratègia turística cap a un model més sostenible o la prioritat de diversificar l'economia cap a sectors menys demandants de recursos.

Fòrum de la pau París 2023, Espot amb Macron

tracking