Vigilants de seguretat amb autorització provisional

Interior modifica la llei per atendre les peticions de les empreses

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, a l'inici de la comissió.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de seguretat podran contractar vigilants sota la figura d'una autorització provisional per cobrir la demanda creixent que té el sector. Elconsell de ministresva aprovar ahir un canvi de la llei sobre seguretat privada vigent des de fa un any per incloure la nova categoria per a persones que no podran exercir totes les tasques d'un vigilant de seguretat acreditat i estaran destinats a funcions sense port d'arma com ara vigilància de centres comercials o a l'entrada i sortida d'esdeveniments esportius.

El ministre Guillem Casal ha assenyalat que es donarà aquesta autorització provisional amb l'obligació de seguir una formació preliminar i de presentar-se a les proves per optar a l'autorització professional definitiva. El canvi de llei també elimina el requisit de parlar català i es fixa el compromís de seguir la formació de la llengua, i si no es fa el seguiment d'aquest curs escancel·laràl'autoritzacióprovisional. I s'anul·la a més el requisit de disposar de carnet de conduir per accedir a aquesta professió.

Casal ha explicat que hi ha 426 vigilants privats de diferents categories acreditats a Andorra i que es flexibilitzen els criteris de contractació de personal d'acord amb les peticions de les empreses de seguretat perquè és necessari mantenir la seguretat com un pilar del país. I ha incidit que cada vegada hi ha més esdeveniments que necessiten la vigilància d'aquests professionals per garantir el desenvolupament de les activitats.

tracking