Les entitats hauran de donar més informació sobre els riscos d'inversions financeres

Govern aprova un canvi de llei perquè hi hagi més transparència en la comercialització dels productes

El ministre Guillem Casal en la compareixença d'avui a GovernSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats financeres tindran l'obligació d'informar amb més precisió sobre les conseqüències que comporta una inversió i hauran de fer un assessorament adequat al nivell dels coneixements que tingui el client per no fer-lo assumir riscos, segons fixa el projecte de llei sobre l'organització i el funcionament de les entitats financeres que el consell de ministres va aprovar ahir. El Portaveu del Govern, Guillem Casal, ha explicat aquest matí que la legislació es canvia per adaptar la directiva comunitària MiFID II en el marc de l'Acord Monetari i està orientada a donar més transparència en la relació amb els clients.

Casal ha indicat que les entitats també hauran de donar més informació al comprador sobre el producte que comercialitzen i hauran de comunicar al client quin són els beneficis econòmics que l'entitat obté de la venda del producte d'inversió que li està proposant. El text inclou noves obligacions sobre gestió de carteres, adequació i idoneïtat, governança de productes, transparència envers els clients, incentius i retribucions, conflictes d'interès, salvaguarda d'actius, manteniment de registres, millor execució i control intern, segons detalla el Govern.

El ministre ha destacat que la normativa derivada d'aquesta directiva és un avançament per actualitzar el marc legislatiu vigent per complir els estàndards fixats amb la Unió Europea i ha assegurat que servirà per "gaudir de l'excel·lència per al sector" i ha recordat que és "essencial alinear-nos amb els més alts estàndards" de la normativa homologada internacionalment.

El text substitueix la llei del 2013 i recull en un únic text tota la normativa de funcionament i organització de les entitats operatives del sector financer i l'abús dels mercats. La normativa ha estat pactada amb les entitats amb l'acord de l'AFA i es planteja la possibilitat de fixar una transitòria de 3 mesos per fer les adaptacions que calguin, ha exposat Casal.

tracking