Afers exteriors

Espot acorda impulsar un conveni per eliminar la doble imposició amb Itàlia

El cap de Govern participa en la 42a Conferència General de la Unesco

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva intervenció en la 42a Conferència General de la UnescoGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha acordat impulsar l'inici dels treballs per a la signatura d'un conveni per evitar la doble imposició amb Itàlia. Espot s'ha reunit avui amb la sotssecretària d'Afers Exteriors de la república italiana, Maria Tripodi, amb la voluntat de desenvolupar aquest marc de col·laboració bilateral i multilateral, segons concreta Govern. En la reunió, Espot ha convidat Tripodi a visitar oficialment Andorra.

La trobada s'ha fet en el marc de participació entre avui i demà del cap de l'executiu en la 42a Conferència General de la UNESCO, que se celebra a París. El màxim representant de l'executiu, ha reiterat que "sensibilitzar, combatre i mitigar" els efectes negatius del canvi climàtic és una de les prioritats de Govern i ha posat com a exemple l'experiència d'Ordino com a reserva de la biosfera per la Unesco. Durant la seva intervenció, Xavier Espot també ha afirmat que la integració a la xarxa europea de reserves de la biosfera dona visibilitat a la "vulnerabilitat específica" de les regions muntanyenquesdavant del canvi climàtic.

En educació, Espot ha celebrat la recent entrada en vigor del conveni de la Unesco, al qual Andorra es va adherir a finals de l'any passat, i ha destacat la participació "activa" dels joves d'Andorra "en els esforços per abordar els reptes globals", especialment pel que fa al canvi climàtic, segons concreta l'executiu en comunicat. Finalment, el cap de Govern ha refermat l'alineació d'Andorra amb els valors del multilateralisme inclusiu com a instrument "indispensable" per a la pau i per garantir un futur millor per a les generacions futures.

tracking