Espot destaca la vocació de servei públic de Martí

El cap de Govern ha fet una declaració institucional extraordinària per la defunció de Toni Martí

Declaracions de Xavier Espot Zamora, cap de Govern d'Andorra.Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot ha efectuat una declaració institucional extraordinària per la recent defunció de l'excap de Govern, Toni Martí Petit. Espot ha volgut testimoniar i traslladar el condol en nom del Govern especialment "a la seva dona, als seus tres fills, a la seva mare, al seu germà i a tota la seva família" puntualitzant que "sobretot el que hem de fer avui és tenir unesparaulesdecòdol, d'estima i empatia cap a la seva família que segurament ho estan passant malament". Durant les declaracions el cap de l'Executiu ha explicat que "aquestanotíciaens ha colpit a tots enormement, no només per l'edat delsenyorAntoni Martí, que ningú s'esperava aquest tràgic desenllaç" i alhora "perquè presentava bona salut".

Espot ha volgut recordar la trajectòria i la vocació de servei públic de Martí: "he treballat durant molts anys amb ell, he estat el seu ministre, va ser ell qui em va nomenar secretari d'Estat i després ministre, també em va ajudar en tota la meva trajectòria política alhora que em va ajudar a esdevenir cap de Govern".

El cap de Govern ha recalcat que "em va estar donant bons consells i acompanyant durantaquestsúltims cinc anys, tot just ara ho estava fent d'una forma molt propera i intensa, com a observador actiu i aportant la seva visió decisiva en aquest projecte que tenim com a país queésl'aproximació amb la Unió Europea", assegurant que "aquest és un element que demostra que ell sempre estava connectat al servei públic".

Espot ha volgut recalcar el lligam que tenia Martí amb el Principat. "Ell estimava Andorra, estimava als andorrans i les andorranes, el conjunt de ciutadans i ciutadanes del nostre país, ell havia dedicat i volia continuar dedicant la seva vida personal i professional, havia fet enormes sacrificis personals a favor del servei públic i per aquest país", ha recordat el cap de Govern. Per finalitzar el cap deDemòcrates ha declarat que "durantaquestsdies que vindran el mínim que podrem fer cap a la seva família i cap a ell és reconèixer la seva contribució, la seva tasca, la seva vocació de servei públic".

Xavier Espot ha assegurat a les xarxes socials que trobarà a faltar a l'excap de Govern i ha destacat que "ens deixes el teu llegat i el teu exemple. Ens esforçarem per ser dignes de la teva memòria."

tracking